Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο φασισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν!

Ανακοίνωση για τη μήνυση που υπέβαλε εναντίον στελεχών του Κόμματος ο υποψήφιος δήμαρχος της Χρυσής Αυγής

Μήνυση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ υπέβαλε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλλιθέας που στηρίζεται από τη Χρυσή Αυγή. Ο λόγος που υπέβαλε μάλιστα τη μήνυση είναι γιατί, όπως ισχυρίζεται, ένιωσε «θλίψη και στενοχώρια» επειδή η Οργάνωση του ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» είπαν στο λαό την αλήθεια, δηλαδή ότι τον στηρίζει το φασιστικό εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Με τη μήνυσή του στοχοποιεί ονομαστικά στελέχη του ΚΚΕ, ανάμεσά τους και τον υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννη Βακαλόπουλο, ζητώντας ως αποζημίωση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Σημειώνεται ότι ο ...τεθλιμμένος εκλεκτός της ναζιστικής συμμορίας για την Καλλιθέα, που θίχτηκε από τις αναφορές στο όνομά του, φιγουράρει σε σωρεία φωτογραφιών που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με υπόδικους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κατηγορούνται - ανάμεσα στα άλλα - για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των κομμουνιστών και συνδικαλιστών μελών του ΠΑΜΕ, των Αιγυπτίων ψαράδων στο Πέραμα. Επίσης, τα προσωπικά του social media είναι γεμάτα με φωτογραφίες του με λεζάντες όπως, «πατρίδα - θρησκεία - οικογένεια», «όλα τα πολιτισμένα έθνη είναι αποικίες της Ελλάδας», «από εσένα εξαρτάται να μην γίνει μειονότητα το παιδί σου στην Καλλιθέα» και άλλα τέτοια.

Σε ανακοίνωσή τους οι ΚΟΒ Καλλιθέας του ΚΚΕ σημειώνουν μεταξύ άλλων ότι «οι φασίστες χρυσαυγίτες, μέσω της συγκεκριμένης μήνυσής τους, αλλά και των δημοσιεύσεων που ακολούθησαν αυτήν, προσπαθούν θρασύδειλα να στοχοποιήσουν τα στελέχη του ΚΚΕ, δημοτικούς συμβούλους και τον υποψήφιο δήμαρχο με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", Γιάννη Βακαλόπουλο, να τρομοκρατήσουν όσους συσπειρώνονται και αγωνίζονται μαζί με τους κομμουνιστές. Συνεχίζουν με αυτόν τον τρόπο τη δράση που ξεκίνησαν οι πολιτικοί τους πρόγονοι δοσίλογοι και ταγματασφαλίτες.

Η διαχρονική πάλη του ΚΚΕ κατά του φασισμού συνδέεται άμεσα με την πάλη του κατά του καπιταλισμού, κατά της εξουσίας του κεφαλαίου. Κάτι που οι φασίστες χρυσαυγίτες το γνωρίζουν πολύ καλά, αφού έχουν αποδειχτεί οι καλύτεροι υπερασπιστές της καπιταλιστικής εξουσίας, στήνοντας δουλεμπορικά γραφεία, καταθέτοντας στη Βουλή σωρεία Ερωτήσεων για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Γι' αυτό και χύνουν το αντικομμουνιστικό τους δηλητήριο.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ευθύνες που έχει για τη μέχρι τώρα καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, αλλά και γενικότερα για την αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει, η οποία αξιοποιεί και το φασιστικό φόβητρο προκειμένου να εμφανίζεται ως το μικρότερο κακό.

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο Καλλιθέας που τους έστρωσε το έδαφος και ακόμα δεν έχει καταδικάσει την ενέργεια του φασιστικού μορφώματος, εναντίον συνυποψηφίου του.

Κυβέρνηση, δημοτική αρχή και δήμαρχος έδωσαν τη δυνατότητα στους φασίστες χρυσαυγίτες να συνεχίζουν να το παίζουν φιλήσυχοι και φιλάνθρωποι, τη στιγμή που τέσσερις φορές τον τελευταίο χρόνο έχουν φέρει τα τάγματα εφόδου στην περιοχή της Καλλιθέας.

Καλούμε το λαό της Καλλιθέας να απομονώσει και να καταδικάσει τις ενέργειες των φασιστοειδών. Το ΚΚΕ στην εκατοντάχρονη Ιστορία του δημιούργησε ισχυρούς και ακατάλυτους δεσμούς με το λαό της Καλλιθέας. Δεσμούς που δεν μπορεί κανένα χρυσαυγίτικο, φασιστικό χέρι να διαγράψει ή να κλονίσει.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, το λαό της Καλλιθέας συνολικά, όσους νιώθουν προοδευτικοί και δεν ανέχονται την δράση των φασιστών, να καταδικάσουν τις φασιστικές ενέργειες που προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Καλλιθέα.

Να απαντήσουν αποφασιστικά, μαχητικά, στις επόμενες εκλογές να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε δήμο και Περιφέρεια και το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ