Τρίτη 19 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΗΝΑΣ
Ηρθε η ώρα πολλοί περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές στο 6ο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθήνας, στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Κυψέλης. Εκεί, το απόγευμα της Κυριακής μίλησαν τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Γιάννης Πρωτούλης και Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια Αττικής και στο δήμο Αθήνας αντίστοιχα.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Γ. Πρωτούλης στάθηκε στο γεγονός πως η ζωή δικαίωσε τις θέσεις του ΚΚΕ ότι δεν υπάρχουν εργολάβοι λύσεων, με το λαό στη γωνία και χωρίς σύγκρουση, ρήξη και αμφισβήτηση.

Αναφέρθηκε στην άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής το 2014 και στις υποσχέσεις του ότι «θα σκίσει τα μνημόνια στην Περιφέρεια», αυτά που τελικά εφάρμοσε μέχρι κεραίας. Υπογράμμισε μάλιστα πως αυτήν τη στιγμή η διοίκηση της Περιφέρειας προχωρά στην επέκταση της χωματερής στη Φυλή, προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, όπως στο Ελληνικό, επιβάλλει το χαράτσωμα του λαού, τις εργασιακές σχέσεις - λάστιχο, με διάφορες μάλιστα «κωδικές ονομασίες», όπως κοινοφελίτες, παρατασιούχους, 3Κ κ.ο.κ.

Την ίδια στιγμή, συνέχισε, η Αττική μετράει τα θύματά της από πλημμύρες στη Μάνδρα, από φωτιές στο Μάτι και από δεκάδες εργατικά δυστυχήματα, με «πρωταθλητές» τους δήμους και την Περιφέρεια. «Αυτά τα θέματα», σημείωσε, «να τα κάνουμε κριτήριο ψήφου», καθώς «όμορφες πόλεις είναι αυτές που δεν έχουν ανέργους, που τα σπίτια φωτίζονται το βράδυ γιατί έχουν ρεύμα, που είναι ζεστά το χειμώνα και δροσερά το καλοκαίρι, οι πόλεις που δεν έχουν φασίστες».

Ο Ν. Σοφιανός
Ο Ν. Σοφιανός
Σε άλλο σημείο, χαρακτήρισε «απόλυτο εξευτελισμό» τη βράβευση του πρωθυπουργού από το ΝΑΤΟ για τη συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα συχαρίκια του Αμερικανού πρέσβη Πάιατ για την υπουργοποίηση του Γ. Κατρούγκαλου.

Καταλήγοντας, κάλεσε σε μαζικό δυνάμωμα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ παντού, με περισσότερους δημάρχους, περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους, περισσότερους ευρωβουλευτές αλλά και περισσότερους βουλευτές στις επικείμενες εκλογές. Γιατί «ήρθε η ώρα πολλοί περισσότεροι να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, κι ας μη συμφωνούν απόλυτα μαζί μας. Οι διαφορές θα λυθούν στο δρόμο του αγώνα. Απλώνουμε το χέρι στον μεγάλο, ελπιδοφόρο και εμπνευσμένο αγώνα», κατέληξε.

Με το κόκκινο ψηφοδέλτιο σε Περιφέρεια και δήμο

Από την πλευρά του, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας Νίκος Σοφιανός στάθηκε στην προσπάθεια των άλλων υποψηφίων στο δήμο «να μην ξεστρατήσει η οργή που νιώθουν οι πολίτες», αναδεικνύοντας πως όλα τα υπόλοιπα κόμματα προσπαθούν να μπερδέψουν τον κόσμο.

Αλλωστε, τόνισε, οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ είναι ταυτισμένοι στο θεσμικό πλαίσιο των δήμων και ο καβγάς γίνεται μόνο για την απλή αναλογική. «Συμφωνούν στη φοροληστεία, στην ανταποδοτικότητα, στις ιδιωτικοποιήσεις και στα κάθε είδους επιχειρηματικά νταραβέρια. Αλωσαν τις εργασιακές σχέσεις, ενώ μερίδια των δήμων παραδίδονται σε ΜΚΟ. Υπάρχει δηλαδή μία διευρυμένη συμφωνία στο πώς αντιλαμβάνονται το δήμο, καθώς πίσω από τα διαφορετικά πρόσωπα είναι η ίδια αντιλαϊκή, βαθιά ταξική πολιτική», σημείωσε.

Ο Γ. Πρωτούλης
Ο Γ. Πρωτούλης
Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα «πλεονάσματα» που διαφήμιζε ο νυν δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, «λες και ο δήμος είναι επιχείρηση», τη στιγμή που σχολεία είναι χωρίς καλοριφέρ, παιδικοί σταθμοί κλείνουν και περιοχές έχουν ελάχιστες αθλητικές υποδομές.

Στάθηκε επίσης στην αναγκαιότητα μετώπου ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα «παραθυράκια» που βρίσκουν ορισμένοι και προσπαθούν να προωθήσουν την κάνναβη, όπως π.χ. τα διάφορα καταστήματα που ξεφυτρώνουν στην Αθήνα. Αναφέρθηκε ακόμα στην ατζέντα που ανοίγεται για το «νόμος και τάξη» στο κέντρο της πόλης και πιο συγκεκριμένα στην ατζέντα για «λαθραίους ανθρώπους», δηλαδή τους μετανάστες. «Ο αγώνας μας είναι κοινός με τους μετανάστες», είπε ο Ν. Σοφιανός και συμπλήρωσε πως «είμαστε ο μόνος χώρος που μπορεί να δώσει τη μάχη ενάντια στους φασίστες. Το κόκκινο ψηφοδέλτιο σε Περιφέρεια και δήμο είναι απέναντι στο μαύρο».

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση απηύθυναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στάθης Δρογώσης, τραγουδοποιός και νυν ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γεωργία Αγιλάρα, πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 400 μ. και προπονήτρια στίβου, και ο ηθοποιός Δημήτρης Τζουμάκης, καλώντας ο καθένας σε ενίσχυση του ΚΚΕ και των κόκκινων ψηφοδελτίων του.

Η μόνη δύναμη που είναι σταθερά απέναντι στις αυταπάτες είναι το ΚΚΕ

Παρέμβαση έκανε και ο Φραγκίσκος Κουτελιέρης, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Νέας Χαλκηδόνας και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικού Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εξηγώντας γιατί είναι υποψήφιος με το ΚΚΕ, είπε ότι η ιστορία ξεκινάει από την εποχή της κρίσης. Μέχρι τότε κινούνταν στο χώρο της λεγόμενης «ευρύτερης αριστεράς», έχοντας όπως όλοι «τις αυταπάτες περί Ευρώπης των λαών, περί ενός διαφορετικού τρόπου διαχείρισης... Η κρίση όμως έδειξε ότι δεν υπάρχει ανθρώπινος τρόπος διαχείρισης του καπιταλισμού». Οπως είπε, έτσι άρχισε η κατάρρευση αυτής της αυταπάτης και στη συνέχεια «με τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και η δεύτερη κατάρρευση της όποιας αυταπάτης, με την έννοια ότι αποδείχθηκε πως στην πραγματικότητα υπάρχουν δύο διαφορετικές πολιτικές: Η κινείσαι με βάση τις επιταγές και τις εντολές του κεφαλαίου ή εναντίον του. Δεν υπάρχει ένας ενδιάμεσος δρόμος που θα μπορούσε με κάποιον τρόπο να είναι προς όφελος του λαού». Συμπλήρωσε ότι συνειδητοποιώντας όλα τα παραπάνω, το συμπέρασμα είναι ότι «δεν μπορούμε πλέον να παραμείνουμε θεατές... Χρειάζεται συστράτευση. Και η μόνη δύναμη που διαπίστωσα αυτά τα χρόνια ότι παραμένει σταθερά απέναντι σε όλα αυτά είναι το ΚΚΕ!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ