Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κλιμακώνονται οι διεργασίες

Τελειωμό δεν έχουν οι διεργασίες στο αστικό πολιτικό σκηνικό, στο φόντο και της εν εξελίξει προσπάθειας εμβολισμού του ΚΙΝΑΛ από τον ΣΥΡΙΖΑ, μέσα και από τις μετακινήσεις στελεχών.

Σχολιάζοντας αυτές τις «μετακινήσεις», η Φώφη Γεννηματά είπε χτες σε κομματική συγκέντρωση πως «έχει φτάσει στο σημείο να κάνει ντελίβερι υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού. Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και την κεντροαριστερά. Αδειάζει και τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στυμμένη λεμονόκουπα», υποστηρίζοντας ότι «η απόπειρα λεηλασίας του χώρου μας πέφτει στο κενό».

Προηγουμένως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Π. Χρηστίδης, μιλώντας στο «Οpen», ανέφερε πως «είναι άλλο πράγμα αυτοί που πριν 5 - 6 χρόνια έκαναν μια επιλογή και την έντυσαν κάπως, και άλλο αυτοί που πριν 15 μέρες έλεγαν το Α και τώρα το Β, για λόγους πολιτικής καριέρας. Είναι προφανές ότι υπάρχει πολιτική συναλλαγή».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στον ρ/σ «Alpha», ερωτώμενος σχετικά, μόνο θετικά είχε να πει για τον Γ. Παπανδρέου: «Αν υπάρχει μια διαφορά μέσα στο ΚΙΝΑΛ είναι ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ήδη ταυτιστεί και τα έχουν ήδη "βρει" με τη ΝΔ για αυτό έχουν και αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, και σε αυτούς που προσπαθούν και ανάμεσά τους βάζω και τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος σου λέει "δεν μπορεί η παράταξη που ίδρυσε ο Α. Παπανδρέου να ταυτίζεται με τη ΝΔ"».

Στο μεταξύ, ο Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας στο «Action 24», δήλωσε πρόθυμος για κυβερνητική συνεργασία: «Η χώρα δεν μπορεί να οδηγηθεί από εκλογές σε εκλογές χωρίς κυβέρνηση. Το Ποτάμι, όπως έχει αποφασίσει στο συνέδριό του, θα ενισχύσει μετά τις εκλογές μια κυβέρνηση που θα συμφωνήσει με τις 5 προτεραιότητες του κινήματός μας».

Διεργασίες σημειώνονται και στα δεξιά. Ο διατελέσας κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Κ. Καραμανλή, Ευ. Αντώναρος, μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», σε αναφορά στους Μ. Βορίδη και Αδ. Γεωργιάδη ξαναμίλησε για «μουσαφίρηδες» στη ΝΔ και «άκρα», με τα οποία η ηγεσία Καραμανλή αρνιόταν να συνομιλήσει. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη δημιουργία μιας «εναλλακτικής πολιτικής επιλογής» το επόμενο διάστημα, με στόχο να εκφράσει τη «μεταρρυθμιστική κεντροδεξιά», το «κοινωνικό Κέντρο». «Εχουμε συνεχείς επαφές με πολιτικά στελέχη από όλους τους χώρους, πρώην βουλευτές, πρώην υπουργούς, αλλά και με πάρα πολλούς πολίτες (...) Πρώτο μας μέλημα και στόχος είναι η συμμετοχή στις ευρωεκλογές», είπε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ