Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπόρευση με το ΚΚΕ στον αγώνα για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα

Ο Π. Μπεσίνης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως κανένας από τους «επίδοξους σωτήρες» δεν εξηγεί γιατί δυστυχούν οι κάτοικοι της περιοχής, «γιατί τα χωράφια μένουν χέρσα, και όταν καλλιεργούνται, οι αγρότες που τα καλλιεργούν με κόπο και οι οικογένειές τους πεινάνε (...) γιατί η μεταποίηση, που μέχρι και πριν μερικά χρόνια απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους στα καπνεργοστάσια, στον ιματισμό, στα κεραμιδαριά και αλλού, τώρα πλέον έχει αφανιστεί».

Ανέδειξε ότι αυτά και πολλά ακόμη, που βασανίζουν τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, «είναι και o κοινός τόπος όπου θα σφυρηλατηθεί η συμπόρευση με το ΚΚΕ, θα πάρει σάρκα και οστά και θα κάνει τελικά την πραγματική διαφορά».

Αναφερόμενος στην πείρα από τον Εμπορικό Σύλλογο της πόλης, σημείωσε πως τα προβλήματα και τα συμφέροντα των φτωχών αυτοαπασχολούμενων «είναι κοινά σήμερα με αυτά των ιδιωτικών υπαλλήλων, των μικρών αγροτών, των δημοσίων υπαλλήλων, των εργατών, των επαγγελματιών, των μικρών ΕΒΕ. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει αποδείξει ότι στα κοινά προβλήματα απαιτούνται κοινοί αγώνες».

Πρόσθεσε πως «αυτή ακριβώς η συμπόρευση στους κοινούς συνδικαλιστικούς και κοινωνικούς αγώνες μπορεί να είναι και μια ουσιαστική και ρεαλιστική βάση για την πολιτική συμπόρευση των πολιτών και των φορέων με τις πολιτικές δυνάμεις που στέκονται απέναντι και αντιμάχονται όλους αυτούς που έχουν την αποκλειστική ευθύνη της έσχατης φτωχοποίησης και της απάνθρωπης βαρβαρότητας που βιώνουμε».

Κάλεσε σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, θεωρώντας «την πρωτοβουλία αυτή θετική, ρεαλιστική και ικανή - στο βαθμό που θα βρει τη μέγιστη ανταπόκριση - να φέρει τα πάνω κάτω στις πολιτικές εξελίξεις, προς όφελος του τόπου και του λαού».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ