Πέμπτη 21 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ - ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ
Υιοθετήθηκε το ψήφισμά της για την εκρηκτική κατάσταση στον ΧΥΤΑ Φυλής

Η εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΧΥΤΑ Φυλής βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής της 19ης Φλεβάρη, ύστερα από αίτημα της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

O Θοδωρής Σκολαρίκος, δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, ανέδειξε την ανάγκη να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο γι' αυτό το οξυμένο πρόβλημα. Σημείωσε ότι πρέπει να καταδικαστεί η προσπάθεια να απαγορευτεί πριν από λίγες μέρες η είσοδος στο χώρο του ΧΥΤΑ σε κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιάννη Πρωτούλη, από «φουσκωτούς» security κατόπιν εντολής της Αφρ. Μπιζά, αντιπροέδρου του ΕΔΣΝΑ και δημοτικής συμβούλου Αγίων Αναργύρων - Καματερού με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Αλληλεγγύη». Παίρνοντας το λόγο, η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ επιχείρησε να παραδώσει μαθήματα «ήθους» στη «Λαϊκή Συσπείρωση», ενώ επικαλέστηκε «λόγους ασφαλείας», που δεν επέτρεψαν την είσοδο του συνδυασμού του ΚΚΕ στο χώρο. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη ότι στα μουλωχτά η διοίκηση του ΕΔΣΝΑ αποφάσισε να παρατείνει για μια ακόμα τριετία την επικίνδυνη λειτουργία του αποτεφρωτήρα στα Ανω Λιόσια, η πρόεδρός του, στην προσπάθεια να απαντήσει στις καταγγελίες της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναρωτήθηκε αν ο ΕΔΣΝΑ «έχει να κρύψει κάτι». Απαντώντας, ο Θ. Σκολαρίκος σημείωσε πως από τη στάση της διοίκησης του ΕΔΣΝΑ ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του...

Στην ίδια συνεδρίαση, η «Λαϊκή Συσπείρωση» πρότεινε ψήφισμα για τον ΧΥΤΑ Φυλής και τη διαχείριση των απορριμμάτων, που υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ μειοψήφησε η πρόταση που κατέθεσε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού καλεί το λαό της πόλης και της Δυτικής Αθήνας συνολικά να οργανώσει την πάλη και να παλέψει:

-- Για να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να φύγει ο αποτεφρωτήρας και να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση, να απαγορευτεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή ή η επέκταση της υφιστάμενης, να προχωρήσει ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

-- Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΥ στο παλιό λατομείο Μουσαμά και στο λατομείο Σταμέλου. Η εξεύρεση νέων χώρων να γίνει με ευθύνη της κυβέρνησης και με κριτήριο την ποιότητα ζωής του λαού και την ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει να αποκλείεται η αναζήτηση χώρου και σε εκτός Αττικής περιοχές, στο πλαίσιο μιας διαπεριφερειακής συνεργασίας.

-- Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα των απορριμμάτων.

-- Οχι στην καύση των απορριμμάτων με την πολυδάπανη μετατροπή τους σε καύσιμη ύλη.

-- Οχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.

-- Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να τηρούνται και να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας. Οχι άλλα εργατικά εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Επιπλέον, το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίων Αναργύρων - Καματερού εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των κατοίκων του Γραμματικού».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οχι στο νέο έγκλημα, το νέο ΠΕΣΔΑ να μείνει στα χαρτιά (2022-09-22 00:00:00.0)
Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στα νέα περιβαλλοντικά εγκλήματα (2022-09-20 00:00:00.0)
Κλιμακώνεται ο αγώνας ενάντια στα σχέδια επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής (2021-03-30 00:00:00.0)
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για να κλείσει η χωματερή (2021-03-05 00:00:00.0)
Οργανώνουν ξεσηκωμό ενάντια στη νέα χωματερή (2019-09-17 00:00:00.0)
Αύριο η μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στη χωματερή (2018-06-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ