Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Αποφασιστική μάχη για Συνέδριο των εργαζομένων και όχι των εργοδοτών

Κόντρα στην προσπάθεια των εργατοπατέρων, με τις «πλάτες» της κυβέρνησης, να επιβάλουν στην ΟΙΥΕ ένα Συνέδριο με εργοδότες, «μαϊμούδες» και μπράβους!

Ο περιβόητος πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, παρέα με μπράβο και... «μαϊμού» αντιπρόσωπο
Ο περιβόητος πρόεδρος της ΟΙΥΕ, Δ. Καραγεωργόπουλος, παρέα με μπράβο και... «μαϊμού» αντιπρόσωπο
Σε φιάσκο, που ξεκίνησε το Σάββατο με την εμφάνιση ένοπλων μπράβων στο χώρο διεξαγωγής του και κατέληξε την Κυριακή στη διάλυσή του, μετέτρεψαν οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού το Συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ).

Επί δύο μέρες, οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ αντιπρόσωποι, σωματεία και εργαζόμενοι έδωσαν τη μάχη για την πραγματοποίηση πραγματικού Συνεδρίου των εργαζομένων, απαλλαγμένου από την παρέμβαση της εργοδοσίας, από το όργιο νοθείας όλου του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και χωρίς τους μπράβους που κουβάλησε η ηγεσία της Ομοσπονδίας.

«Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η "δημοκρατία"»

«Συνδικάτα ταξικά, όχι εργοδοτικά» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε στη διήμερη κινητοποίηση των συνδικάτων.

Το Συνέδριο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου. Ομως, οι αντιπρόσωποι διαπίστωσαν στο χώρο του Συνεδρίου την παρακάτω ανήκουστη κατάσταση: Στην αίθουσα που θα διεξάγονταν οι εργασίες, μέσα, αλλά και γύρω από το ξενοδοχείο κυκλοφορούσαν μπράβοι, οι οποίοι παίρνοντας απευθείας οδηγίες από τους εργατοπατέρες της πλειοψηφίας και τον ίδιο τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Δ. Καραγεωργόπουλο, προσπαθούσαν να εκφοβίσουν τα μέλη του ταξικού κινήματος, αλλά και να «πουλήσουν» προστασία στα διευθυντικά στελέχη, που συμμετείχαν στις αρχαιρεσίες «σωματείων» και επεδίωκαν να εμφανιστούν οι ίδιοι ως σύνεδροι! Ανάμεσα στους μπράβους, διαπιστώθηκε από τους εργαζόμενους πως υπήρχε και ένας τουλάχιστον που έφερε γκλομπ και όπλο.

Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Μάλιστα, οι τραμπούκοι που επιστρατεύτηκαν από τους εργατοπατέρες τόλμησαν να χτυπήσουν τον Νίκο Μαυροκέφαλο, μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο οποίος χρειάστηκε να λάβει ιατρική βοήθεια στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς».

Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση δεν έμεινε χωρίς απάντηση. «Φέρανε τους μπράβους μες στα σωματεία, να ποια είναι η "δημοκρατία"», κατήγγειλαν εργαζόμενοι και συνδικαλιστές, τόσοι οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι που βρίσκονταν μέσα στο ξενοδοχείο όπου ήταν προγραμματισμένο να γίνει το Συνέδριο, όσο και τα σωματεία και οι εργαζόμενοι που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση έξω από αυτό. Με την αποφασιστική στάση αντιπροσώπων και συνδικαλιστών, οι τραμπούκοι πετάχτηκαν τελικά έξω από το ξενοδοχείο.

Αντιπροσωπεία συνδικαλιστών και εκλεγμένων συνέδρων κατέθεσε μήνυση για την παρουσία και τη δράση ένοπλων μπράβων, ποινικών στοιχείων, στο Συνέδριο.

Συνεχίζοντας ωστόσο τον εκφυλιστικό κατήφορο, οι εργατοπατέρες κατέθεσαν μήνυση για υποτιθέμενη «παρεμπόδιση» του Συνεδρίου, ζητώντας μάλιστα «αποζημίωση» 100.000 ευρώ!

Να σημειωθεί ότι η ΔΑΣ έχει καταγγείλει τη συμμετοχή πάνω από 400 διευθυντών στις καταστάσεις ψηφισάντων που ανέδειξαν τους αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία, ξεκαθαρίζοντας πως η παρέμβαση της εργοδοσίας στα συνδικάτα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για τους εργαζόμενους.

Μπράβοι μέσα στο χώρο του συνεδρίου...
Μπράβοι μέσα στο χώρο του συνεδρίου...
Προκειμένου να υπερασπιστούν τον εργοδοτικό σχεδιασμό, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας κατέφυγαν αρχικά σε μπράβους, «εξαφάνισαν» κάρτες αντιπροσώπων πριν καν την προγραμματισμένη έναρξή του, για να τις δώσουν σε νόθους και διευθυντικά στελέχη, ενώ στη συνέχεια, όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούν να προχωρήσουν τα σχέδιά τους, μεθόδευσαν τελικά τη μη διεξαγωγή του Συνεδρίου.

«Το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε σε όλους αυτούς που, δύο μέρες τώρα, διέλυσαν το Συνέδριο της ΟΙΥΕ, δεν επέτρεψαν στους πραγματικούς αντιπροσώπους των εργαζομένων από τους χώρους δουλειάς, από όλη την Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί ένα γνήσιο εργατικό Συνέδριο, είναι ένα: Μην καρτεράτε να λυγίσουμε, ούτε για μια στιγμή», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους το μεσημέρι της Κυριακής ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Κάλεσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων να ενημερώσουν τους συναδέλφους τους για το Συνέδριο «με εργοδότες, μαϊμούδες και μπράβους», που προσπάθησε να οργανώσει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας.

Υπενθύμισε ακόμα ότι τις επόμενες μέρες συνεχίζονται οι πρωτοβουλίες μπροστά στο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα κορυφωθούν στα μέσα Μάρτη, με μεγάλη συγκέντρωση στο χώρο διεξαγωγής του, στην Καλαμάτα.

Ανακοίνωση 173 εκλεγμένων αντιπροσώπων στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ

Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
Με την αποφασιστική τους στάση, αντιπρόσωποι και συνδικαλιστές εμπόδισαν τις μεθοδεύσεις των εργατοπατέρων
«Ως εδώ! Εξω οι μπράβοι και η εργοδοσία από τα σωματεία!», τονίζουν σε κείμενο που συνυπογράφουν 173 εκλεγμένοι αντιπρόσωποι στο Συνέδριο της ΟΙΥΕ από δεκάδες σωματεία όλης της χώρας.

Οπως υπογραμμίζουν, οι καταγγελίες που καταθέτουν και η μάχη που έδωσαν και δίνουν, «δεν αποτελούν ένα ενδοσυνδικαλιστικό γεγονός, δεν είναι μια μάχη για την καρέκλα», όπως επιχειρείται να παρουσιαστεί από διάφορα επιτελεία, αλλά αφορούν «τη σήψη που έχουν προκαλέσει οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τα συμφέροντα της εργοδοσίας, που φέρνουν διευθυντές και εργοδότες να ψηφίζουν αντί για εργαζομένους, που φέρνουν ΜΑΤ και το "συνδικαλιστικό" της Ασφάλειας μέσα στα Εργατικά Κέντρα και εσχάτως πλήρωσαν και έφεραν μέχρι και νονούς της νύχτας στις εργασίες του Συνεδρίου της ΟΙΥΕ, για να τρομοκρατήσουν και να χτυπήσουν εργαζόμενους και συνδικαλιστές».

Ειδικά όσον αφορά την παρουσία μπράβων, οι αντιπρόσωποι καλούν την πλειοψηφία της ΟΙΥΕ (ομάδα Βασιλόπουλου - ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) να τοποθετηθεί γύρω από το «πού τους βρήκαν, πόσα τους πλήρωσαν, από πού κρατά η σκούφια τους».

Καλούν «κάθε έντιμο συνδικαλιστή - αντιπρόσωπο που είδε με τα μάτια του τι έγινε στο Συνέδριο, να βγάλει τα συμπεράσματά του» και τους εργαζόμενους «να οργανωθούν στα σωματεία, να ανέβει ο διεκδικητικός αγώνας, ώστε όλοι αυτοί που σήμερα κάθονται στο σβέρκο μας με την ιδιότητα των συνδικαλιστών, να πάρουν πόδι από τις γραμμές του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος».

  • Τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΟΙΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ - ομάδα Βασιλόπουλου) καταγγέλλουν μια σειρά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία. Μεταξύ άλλων, ανακοινώσεις καταγγελίας έχουν εκδώσει: Τα Εργατικά Κέντρα Αγρινίου, Ιωαννίνων, Λαυρίου, Ζακύνθου, Λέσβου. Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου. Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πρέβεζας, Εργατοϋπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Ζακύνθου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η Ενωση», Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου, Τύπου και Χάρτου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ