Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την πρωτοφανή αθλιότητα

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωσή του για την εργοδοτική τρομοκρατία που εκδηλώθηκε στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων και με την παρουσία ένοπλων μπράβων, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει τα εξής:

«Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σημερινή (σ.σ. το Σάββατο 23/2) πρωτοφανή, ωμή παρέμβαση της εργοδοσίας και των παρατρεχάμενων εργατοπατέρων στο συνέδριο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Σε αγαστή συνεργασία, εργοδοτικοί συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της εργοδοσίας που παρίσταναν τους εκλεγμένους εργαζόμενους, προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν ένα συνέδριο με νόθους αντιπροσώπους κι όταν αυτή η προσπάθεια παρεμποδίστηκε από τους εργαζόμενους, τότε κατέφυγαν στην επιστράτευση ένοπλων μπράβων κι ανθρώπων της νύχτας, οι οποίοι και χτύπησαν συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες γι' αυτή την πρωτοφανή αθλιότητα, όχι μόνο γιατί οι άνθρωποί της στα συνδικάτα νομιμοποιούν το όργιο βίας και νοθείας, αλλά και γιατί αστυνομικές δυνάμεις, που ήταν παρούσες, δεν έκαναν το παραμικρό ακόμη κι όταν καταγγέλθηκαν συγκεκριμένα οι οπλοφόροι μπράβοι.

Είναι πλέον υπόθεση όλης της εργατικής τάξης και των συνδικαλιστών που δεν μπορούν να ανεχτούν την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία, να παλέψουν για συνδικάτα που θα είναι πραγματικά των εργατών κι όχι των εργοδοτών, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Τηλεφωνική παρέμβαση στην αρμόδια υπουργό

Για τη στάση ανοχής των αστυνομικών δυνάμεων μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν κατά την πρώτη μέρα του συνεδρίου της ΟΙΥΕ, ακόμα και όταν καταγγέλθηκε η παρουσία ένοπλων μπράβων, τηλεφωνική παρέμβαση στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ολγα Γεροβασίλη, πραγματοποίησε το Σάββατο το βράδυ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Με μοιρασμένους ρόλους στοχοποιούν την προσπάθεια να «ανασάνει» το κίνημα (2019-04-06 00:00:00.0)
Δεύτερο φιάσκο από τους εργοδοτικούς συνδικαλιστές μέσα σε λίγες μέρες (2019-03-07 00:00:00.0)
O «ΣΥΝ» της υποταγής και της εργοδοσίας... νίκησε! (2001-05-22 00:00:00.0)
Ολα για τις "ισορροπίες" (1998-11-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ