Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Να μη μετακινηθεί κανείς εργαζόμενος της Εθνικής Τράπεζας

Τους σχεδιασμούς της Εθνικής Τράπεζας για κλείσιμο του ενός από τα δύο καταστήματά της στη Ζάκυνθο, που πιθανώς θα οδηγήσει στη μετακίνηση των εργαζομένων σε αυτό ακόμα και εκτός Ζακύνθου, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Ζακύνθου.

«Στις σημερινές συνθήκες», επισημαίνει, «μετά και την αποχώρηση συναδέλφων με τις εθελούσιες αλλά και την εντατικοποίηση των εργασιών στον κλάδο, μια τέτοια λογική στρέφεται ξεκάθαρα απέναντι στους εργαζόμενους. Αν συνυπολογίσουμε μάλιστα ότι μετά το κλείσιμο του καταστήματος (546) ο όγκος δουλειάς θα ανέβει δραματικά, κανένας συνάδελφος δεν περισσεύει. Αντικειμενικά δηλαδή χρειάζεται όλοι οι συνάδελφοι του ενός καταστήματος να ενταχθούν στο άλλο.

(...) Καλούνται με λίγα λόγια συνάδελφοι να αφήσουν το σπίτι και την οικογένειά τους και να μετακινηθούν εκτός νησιού τη στιγμή που τρέχουν προβλήματα και υποχρεώσεις. Επίσης δεν υπολογίζονται οι επιπλέον δυσκολίες που δημιουργούνται λόγω της ιδιαιτερότητας αφού μιλάμε για νησί.

(...) Απαιτούμε να μη μετακινηθεί κανένας συνάδελφος μετά το κλείσιμο του καταστήματος (546). Απαιτούμε να διασφαλιστούν οι θέσεις όλων των συναδέλφων στη Ζάκυνθο χωρίς καμία διάκριση ώστε όλοι να μείνουν εντός του νησιού (...) Καλούμε το σύλλογο εργαζομένων της Εθνικής (ΣΥΕΤΕ) καθώς και την ΟΤΟΕ να πάρουν θέση στο πρόβλημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ