Τρίτη 26 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ - ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΦΟΡΕΙΣ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την Υγεία

Αγωνιστικές δράσεις για τα μεγάλα προβλήματα στο χώρο της Υγείας που αντιμετωπίζει ο νομός Καρδίτσας, ενόψει και της επίσκεψης στην περιοχή του υπουργού Υγείας, αποφασίστηκαν σε σύσκεψη η οποία έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γυναικών Καρδίτσας και τη συμμετοχή εκπροσώπων των Συλλόγων γιατρών και εργαζομένων στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας και πολλών άλλων μαζικών φορέων.

Στις αγωνιστικές δράσεις περιλαμβάνονται:

-- Κινητοποίηση στο νοσοκομείο αύριο, Τετάρτη, στις 10 π.μ., στη διάρκεια της οποίας θα κατατεθεί στον διοικητή του νοσοκομείου το κοινό ψήφισμα των φορέων που αποφασίστηκε στη σύσκεψη, ενώ θα αποσταλεί στα κόμματα της Βουλής (εκτός της ναζιστικής Χρυσής Αυγής).

-- Αγωνιστική υποδοχή του υπουργού στις 6 Μάρτη.

Κάλεσμα στους Αγροτικούς Συλλόγους, σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους του νομού να συμμετάσχουν στις αγωνιστικές δράσεις απευθύνει και η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας.

Διαμαρτυρία συνταξιούχων στη Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση με αιχμή τα προβλήματα στην Υγεία διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις της Θεσσαλονίκης, αύριο, Τετάρτη, στις 10.30 π.μ., μπροστά στην 3η - 4η ΥΠΕ, στην οδό Αριστοτέλους.

Πρωτοβουλίες από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Ημερίδα - εκδήλωση για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, την Παρασκευή 1 Μάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΚΠ.

Το Σάββατο 2 Μάρτη θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση - κινητοποίηση για την Υγεία, που θα ξεκινήσει στις 10 π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο καλεί σωματεία και φορείς της πόλης να πάρουν θέση στον αγώνα για το ζήτημα της Υγείας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Στην περιοχή μας και ειδικά εδώ στην Πάτρα είναι τεράστιες οι ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα δύο μεγάλα νοσοκομεία, υπάρχουν ολόκληρα τμήματα που δεν λειτουργούν λόγω ελλείψεων, οδηγείται σε κλείσιμο το Νοσοκομείο Καραμανδάνειο. Μην ξεχνάμε ότι ήδη έκλεισαν τα Νοσοκομεία Θώρακος και 409, που κάλυπταν μεγάλες ανάγκες της ευρύτερης περιοχής (...) Η προάσπιση της υγείας του λαού δεν μπορεί να περιμένει. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν μπορούν να μένουν άλλο στην αδράνεια. Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νεολαία ούτε απέξω δεν μπορούν να περάσουν από τα ιδιωτικά μεγαθήρια της Υγείας και τις μεγάλες διαγνωστικές αλυσίδες».

Νέα κινητοποίηση για το Νοσοκομείο Ζακύνθου

Τον αγώνα για να λειτουργήσουν άμεσα η ΜΕΘ και η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου του νησιού, καθώς και για να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία του ΕΚΑΒ, συνεχίζει το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου μαζί με σωματεία και φορείς του νησιού.

Σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΕΚΖ, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη βδομάδα, σε συντονισμό με τους Συλλόγους εργαζομένων του Δημοσίου, Συλλόγους επαγγελματιών και συλλόγους γονέων, αποφασίστηκε να διοργανωθεί μηχανοκίνητο συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Μάρτη στην πόλη και τα χωριά της Ζακύνθου, με συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο γήπεδο Ζακυνθίων Ολυμπιονικών.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η συλλογή υπογραφών με κείμενο των αιτημάτων, το οποίο θα επιδοθεί στον υπουργό Υγείας και στα κόμματα της Βουλής, πλην της ναζιστικής Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ