Σάββατο 9 Μάρτη 2019 - Κυριακή 10 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα παραμύθια αποκαλύπτονται

Τα όσα συζητήθηκαν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του ΝΑΤΟ, που φιλοξενήθηκε στην Ελλάδα την περασμένη Δευτέρα και δημοσιεύει σήμερα ο «Ριζοσπάστης», είναι αποκαλυπτικά από πολλές απόψεις.

Κυρίως ξεσκεπάζουν τα όσα προπαγανδιστικά επιστρατεύει η κυβέρνηση για το ότι τάχα η ολοένα και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια - που κατά τον υπουργό Αμυνας αποτελεί «πολιτική αρχών» της κυβέρνησης - διασφαλίζει την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη για το λαό.

Το ίδιο το περιεχόμενο της συζήτησης, που περιστράφηκε γύρω από το πώς θα αντιμετωπιστεί το «μεγάλο πρόβλημα» της Ρωσίας και της Κίνας, όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, δείχνει ότι τα ΝΑΤΟικά σχέδια σηματοδοτούν όξυνση των ανταγωνισμών, αποτελούν παράγοντα ανασφάλειας και μεγάλων κινδύνων για το λαό μας και συνολικά τους λαούς της περιοχής.

Η κυβέρνηση διεκδικεί «ρόλους - κλειδί» σε όλα τα επικίνδυνα σχέδια: Στην επιθετική στρατηγική του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, με στόχο την περικύκλωση της Ρωσίας, στρατηγική στην οποία εντάσσεται και η ανάπτυξη δυνάμεων στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική, στο ανατριχιαστικό δόγμα του «πρώτου πυρηνικού πλήγματος», στα σχέδια για παραπέρα επέκταση του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια με «οδηγό» τη συμφωνία των Πρεσπών, και αυτά για τη «συγκρότηση μιας διευρυνόμενης ομάδας περιφερειακών εταίρων», μια ΝΑΤΟικής κοπής «ομπρέλα» δηλαδή στην Ανατολική Μεσόγειο στην αντιπαράθεση με τα υπόλοιπα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Παράλληλα, τους κινδύνους πολλαπλασιάζει το γεγονός ότι η κυβέρνηση διεκδικεί και αναλαμβάνει στον ΝΑΤΟικό καταμερισμό και το ρόλο «διαύλου» προς τη Ρωσία, προτείνοντας «να αξιοποιηθούν» οι ιστορικές σχέσεις και η επικοινωνία.

Αν σε αυτά προστεθεί το γεγονός ότι οι σχέσεις με τις ΗΠΑ βρίσκονται «στα καλύτερα επίπεδα που ήταν ποτέ σε όλους τους τομείς», με όλη την Ελλάδα να έχει μετατραπεί σε βάση εφόρμησης για τους σχεδιασμούς τους και την κυβέρνηση όπως ειπώθηκε να «προτρέπει τις ΗΠΑ να ενισχύσουν την παρουσία τους στην περιοχή» (!), το συμπέρασμα προκύπτει αβίαστα: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει όλη την Ελλάδα και το λαό σε στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Επιπλέον η συζήτηση επιβεβαίωσε, για μια ακόμα φορά, ότι η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας φέρει ατόφια τη ΝΑΤΟική σφραγίδα. Οτι η συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική συμμαχία δεν αποτελεί εγγύησή τους όπως ισχυρίζονται η κυβέρνηση και οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις, αλλά το ακριβώς αντίθετο: παράγοντα υπονόμευσής τους.

Η αποστροφή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος - απαντώντας στον εκπρόσωπο της Τουρκίας που έθεσε στη συζήτηση τις απαράδεκτες διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - είπε ότι με την Τουρκία αναζητούνται «έντιμοι» συμβιβασμοί «όπως στις Πρέσπες», αλλά και ότι προέχει η «συνοχή» του ΝΑΤΟ, είναι αποκαλυπτική. Τα σχέδια συνεκμετάλλευσης στο πλαίσιο και της συνολικότερης ΝΑΤΟικής διευθέτησης που αναζητείται για τη μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου της περιοχής, όσο και της προσπάθειας η Τουρκία να παραμείνει στο «δυτικό» στρατόπεδο έχουν πέσει στο τραπέζι και δρομολογούν αρνητικές εξελίξεις.

Και μόνο το γεγονός ότι μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο οι ΝΑΤΟικοί αξιωματούχοι εκθειάζουν την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι βρίσκεται «στην ελίτ» του ιμπεριαλιστικού οργανισμού, πρέπει να σημάνει μεγάλο καμπανάκι στο λαό. Κάθε προοδευτικός άνθρωπος να συνταχθεί με το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την απεμπλοκή της χώρας από τους αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ