Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ
Αγωνιστική παρέμβαση από τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Παρέμβαση στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Νεάπολης - Συκεών πραγματοποίησαν χτες οι 22 εργαζόμενοι στην καθαριότητα οι οποίοι, ενώ δικαιώθηκαν από τα δικαστήρια για την παραμονή τους στην εργασία, βρέθηκαν απολυμένοι από τη διοίκηση του δήμου.

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, παρότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης δικαίωσε την υπόθεσή τους, υποχρεώνοντας το δήμο Νεάπολης - Συκεών να μην προχωρήσει σε απολύσεις και να μετατρέψει τη σύμβαση εργασίας τους σε «εξαρτημένη εργασία αορίστου χρόνου», η διοίκηση του δήμου όχι μόνο απέλυσε ένα μέρος των εργαζομένων αλλά συγκάλεσε και την Οικονομική Επιτροπή με σκοπό το διορισμό νομικού συμβούλου που θα ασκήσει έφεση στην πρωτόδικη απόφαση.

Με τη μαζική αγωνιστική παρουσία τους χτες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, με τη συμπαράσταση των εκπροσώπων του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Θεσσαλονίκης και του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Νεάπολης - Συκεών, όπως και του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Μπάμπη Βέλλη, ανάγκασαν τη διοίκηση να προχωρήσει σε απόσυρση του συγκεκριμένου θέματος.

Η αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Θεσσαλονίκης, Σοφία Εξαδακτύλου, απαίτησε να σταματήσει κάθε ενέργεια από πλευράς δήμου για άσκηση έφεσης στην πρωτόδικη δικαστική απόφαση. Και τόνισε ότι το Σωματείο μαζί με τους εργαζόμενους θα κλιμακώσουν τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ