Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία των εργαζομένων στα φροντιστήρια

Απεργιακή συγκέντρωση έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) πραγματοποίησαν χτες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, στο πλαίσιο της απεργίας του κλάδου τους. Την ίδια ώρα, εκδικαζόταν στο ΣτΕ η προσφυγή των εργοδοτών ενάντια σε κυβερνητική ρύθμιση που καθορίζει ως πλήρη απασχόληση στα φροντιστήρια τις 21 ώρες εβδομαδιαίως, με το κατώτατο ημερομίσθιο να διαμορφώνεται στα 6,70 ευρώ. Η εργοδοτική ομοσπονδία ζητά ουσιαστικά, μέσα από την προσφυγή, να πέσει το παραπάνω ωρομίσθιο στο μισό. Οπως ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών, η απόφαση αναμένεται από το ΣτΕ το επόμενο τρίμηνο.

Για τον Σύλλογο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Νομού Αττικής «Ο Βύρων» η κινητοποίηση συνεχίστηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, όπου είχε προγραμματιστεί συνάντηση με την πολιτική ηγεσία. Στη συνάντηση αντιπροσωπείας με τον γγ, Ανδ. Νεφελούδη, τέθηκαν τα ζητήματα του επιδόματος πτυχίου, που δεν δίνεται παρότι αποτελεί προϋπόθεση για πρόσληψη στα φροντιστήρια, των τριετιών, της προστασίας της μητρότητας, τα δικαιώματα των εργαζομένων στα «κέντρα μελέτης», καθώς και ζητήματα που αφορούν την καταβολή του επιδόματος ανεργίας, με δεδομένο ότι οι καθηγητές των φροντιστηρίων εργάζονται 9 μήνες. Το τελευταίο ζήτημα ήταν το μόνο θέμα για το οποίο έλαβαν δέσμευση ότι θα εξεταστεί, ενώ άλλα ζητήματα παραπέμφθηκαν ουσιαστικά στο υπουργείο Παιδείας.

Οπως δήλωναν χτες οι εκπρόσωποι του «Βύρωνα», ο αγώνας για τους εργαζόμενους στα φροντιστήρια συνεχίζεται, με το σωματείο να εστιάζει στην αγωνιστική διεκδίκηση Συλλογικής Σύμβασης σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ