Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΛΕΥΚΑΔΑ
Κινητοποίηση ενάντια στις διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά

Παρέμβαση στο τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ, στον ΔΕΔΔΗΕ και το Τμήμα Πρόνοιας του δήμου Λευκάδας, ενάντια στις διακοπές ρεύματος, με αφορμή τη διακοπή της παροχής λόγω χρεών σε πολυμελή οικογένεια με δύο ανέργους, τρία μικρά παιδιά και δύο ηλικιωμένους παππούδες στο χωριό Βουρνικά, πραγματοποίησαν χτες τα ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας - Βόνιτσας και του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Λευκάδας.

Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω πολυμελής οικογένεια απειλείται με διακοπή ρεύματος, καθώς αδυνατεί να αποπληρώσει το ποσό των 6.000 ευρώ που χρωστάει στη ΔΕΗ και την εξωφρενική προκαταβολή των 1.800 ευρώ που απαιτείται για να μπει σε ρύθμιση.

Να σημειωθεί, μάλιστα, ότι το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων, κατά τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας, κατέγραψαν άλλες 10 λαϊκές οικογένειες στις οποίες έχει γίνει διακοπή ρεύματος εδώ και μια βδομάδα. Κατά τη διάρκεια διερεύνησης που έγινε με την Επιτροπή Αξιολόγησης (έχει συσταθεί για τέτοιες υποθέσεις), διαπιστώθηκε ότι για τη διαγραφή οφειλών απαιτούνται ένας μεγάλος αριθμός δικαιολογητικών και να ξεπεραστούν διάφορα «φίλτρα» (όπως η πληρωμή ΕΝΦΙΑ)...

Το Εργατικό Κέντρο και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου έκαναν σαφές το αίτημά τους να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα.

Το ζήτημα θα φέρει στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο η «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ