Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΛΙΜΑΝΙΩΝ»
Οργάνωση απέναντι στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας στον ΟΛΠ

Τα σχέδια της εργοδοσίας της COSCO να καταργήσει τον «σκατζαδόρο» στους χειριστές, εντατικοποιώντας με τον τρόπο αυτό την εργασία τους, αφού δεν θα μπορούν στιγμή να αφήσουν το πόστο τους, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Ενότητα Λιμανιών».

«Η COSCO αυξάνει την επιθετικότητα απέναντι στους εργαζομένους σε όλο το λιμάνι, ανεξαρτήτως ειδικότητας και μορφής απασχόλησης, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που της παρέχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ», τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα» στην ανακοίνωσή της. Οπως εξηγεί, χέρι βοηθείας βρίσκει η εργοδοσία στις δυνάμεις που πλειοψηφούν στα σωματεία του ΟΛΠ. Στην κατεύθυνση αυτή υπενθυμίζει πως η πλειοψηφία της ΟΜΥΛΕ και των Σωματείων έχουν υπογράψει κανονισμό εργασίας και ΣΣΕ «με αυξήσεις στα ωράρια, μειώσεις στις αποδοχές και μια σειρά άλλα αντεργατικά μέτρα».

Τώρα, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας της διοίκησης της Ενωσης Τεχνικών και Χειριστών ΟΛΠ (ΑΔΗΣΚ - ΠΑΣΚΕ και «Ενωτική Πορεία») «προσπαθούν να πείσουν με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους να αποδεχτούν και αυτήν την αντεργατική ρύθμιση». Ετσι, στηρίζουν την πρόταση που έχει ρίξει η εργοδοσία στο τραπέζι να «ανταλλάξουν» το δικαίωμα για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με μια αύξηση στο μισθό των χειριστών και μάλιστα ετοιμάζονται να στήσουν κάλπη «για να αποφασίσουν "δημοκρατικά" οι εργαζόμενοι με τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα». Η «Δημοκρατική Ενότητα» κάνει λόγο για «πρόταση εξαγοράς» και καλεί τους εργαζόμενους να την απορρίψουν, προειδοποιώντας πως και την αύξηση που τους υπόσχονται «αύριο - μεθαύριο θα την πάρουν και αυτή πίσω». Μάλιστα, θα θέσει το ζήτημα και στην προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη τακτική Γενική Συνέλευση των εργαζομένων.

«Καμιά υποχώρηση από τις κατακτήσεις μας», τονίζει η «Δημοκρατική Ενότητα» και επισημαίνει τα εξής: «Οι αλλαγές που φέρνει τον τελευταίο χρόνο η COSCO ετοιμάζουν νέο εργασιακό τοπίο για εμάς αλλά και τη νέα βάρδια εργατών που θα απασχολούνται στο λιμάνι. Ενα νέο εργασιακό μεσαίωνα για να μπορούν να αυξάνουν τα κέρδη τους η COSCO, οι εργολάβοι και οι αυλικοί τους συνδικαλιστές. Η ομογενοποίηση των εργασιακών σχέσεων στο λιμάνι είναι το επόμενο βήμα στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της COSCO. Αντί να γίνουν προσλήψεις με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, ετοιμάζουν να φέρουν εργολαβικούς λιμενεργάτες και χειριστές, ακολουθώντας το μοντέλο στις προβλήτες της ΣΕΠ ΑΕ - COSCO, II και ΙΙΙ».

«Τα τσιράκια της COSCO στο λιμάνι τιμούν το ρόλο τους ως εργοδοτικοί», υπογραμμίζει και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν την αντεπίθεση μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο λιμάνι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ