Τετάρτη 20 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποίηση για τους εργαζόμενους της «Cyta»

Σε κινητοποίηση στο κτίριο της «Cyta» στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, σήμερα Τετάρτη στις 8.30 π.μ., καλεί το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής (ΣΕΤΗΠ) Αττικής. Στο φόντο της εξαγοράς της «Cyta» από τη «Vodafone», απαιτεί «να μη μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς δουλειά» και «να απορροφηθούν όλοι» με σύμβαση από τη «Vodafone».

Το ΣΕΤΗΠ υπενθυμίζει ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η εργοδοσία έχει προχωρήσει σε «οικειοθελείς αποχωρήσεις» εργαζομένων, ενώ οι πιέσεις συνεχίζονται ακόμα και σε εργαζόμενους που έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουν καμία πρόθεση να αφήσουν τη δουλειά τους. «Απέναντι στην αβεβαιότητα και στη μοιρολατρία, το δικό μας αίτημα είναι να μη χαθεί καμία θέση εργασίας. Αμεση απορρόφηση όλων των εργαζομένων. Να μη γίνει καμία βλαπτική μεταβολή στις συμβάσεις μας, στους όρους και τις συνθήκες εργασίας μας», σημειώνει στην ανακοίνωσή του.

Το Συνδικάτο και οι εργαζόμενοι διεκδικούν μία Σύμβαση για όλους τους εργαζόμενους στον Ομιλο, χωρίς διαχωρισμούς, με εξίσωση των δικαιωμάτων προς τα πάνω, τονίζοντας ότι αυτή είναι η μόνη απάντηση «στο διαχωρισμό με τις πολλές και διαφορετικές συμβάσεις και στα παζάρια ανάμεσα σε μητρική, θυγατρικές και δουλεμπορικά». Η βάση για τη Συλλογική Σύμβαση, επισημαίνουν, πρέπει να είναι η τελευταία Σύμβαση στη «Vodafone».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ