Πέμπτη 21 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΤΕ ΚΙΛΚΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Δεν ξεχνάμε το ΝΑΤΟικό έγκλημα στη Γιουγκοσλαβία

Ο Σ. Αβραμόπουλος
Ο Σ. Αβραμόπουλος
Εκδήλωση με αφορμή τα 20 χρόνια από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία πραγματοποίησε η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ, την Κυριακή 17/3, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Πολυκάστρου. Εκεί μίλησαν ο Τάσος Βασιλακάκης, υποψήφιος δήμαρχος Παιονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλκίς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Γιάννης Φαχουρίδης.

Ο Τάσος Βασιλακάκης σημείωσε ότι «η μάχη που έδωσε, τότε, ο λαός της Γιουγκοσλαβίας δεν πήγε χαμένη. Βοήθησε τους λαούς της περιοχής να αντλήσουν διδάγματα. Συνέβαλε στην αφύπνιση λαϊκών μαζών, που τα προηγούμενα χρόνια τις είχαν "αποκοιμίσει" με τη δήθεν "ειρηνική διευθέτηση και ανάπτυξη" που θα έφερνε η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση, μετά τη διάλυση της ΕΣΣΔ και του Συμφώνου της Βαρσοβίας».

Συμπλήρωσε ότι «σε αυτόν τον αγώνα, οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική Ιστορία αυτού του τόπου και εδώ στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα, μπήκαν μπροστά, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, ώστε να εκφραστεί έμπρακτα η αντίσταση του ελληνικού λαού στο σφαγιασμό του γειτονικού λαού (...) Με χίλιους δυο τρόπους, αψηφώντας τον κίνδυνο, δυσκόλεψαν το πέρασμα των στρατευμάτων στη γείτονα χώρα. Σύμφωνα μάλιστα με τα δικά τους - ΝΑΤΟικά - στοιχεία, από αυτές τις κινητοποιήσεις του λαού και της νεολαίας της πατρίδας μας το δολοφονικό τους έργο καθυστέρησε περίπου ένα μήνα».

Ο Τ. Βασιλακάκης
Ο Τ. Βασιλακάκης
Σημείωσε ακόμα ότι «τις επιλογές των αστικών κομμάτων υπερασπίστηκαν τότε και οι τοπικοί τους εκπρόσωποι σε νομαρχίες, δήμους και κοινότητες. Οι περισσότεροι ανέχτηκαν την κατάσταση και κρύφτηκαν πίσω από τις κυβερνητικές δηλώσεις που απέκρυπταν και διαστρέβλωναν την πραγματικότητα. Αλλοι πάλι, υπό το βάρος κυρίως των αγώνων καταδίκης του ιμπεριαλιστικού πολέμου από τον ελληνικό λαό και της αλληλεγγύης που επέδειξε στο λαό της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασαν ευχολόγια για κατάπαυση του πυρός χωρίς να παίρνουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες καταδίκης των πραγματικών αιτιών του πολέμου. Με αυτή τους τη στάση αθώωσαν τους θύτες, δηλαδή τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις ΕΕ - ΝΑΤΟ και τις ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, οι οποίες συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους όπου Γης. Εκρυψαν παράλληλα την αιτία που προκαλεί τους πολέμους, που είναι οι ανταγωνισμοί για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων».

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «στρατηγική συμφωνία ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ υπάρχει και στην ενεργό συμμετοχή της χώρας μας στους επικινδύνους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, με την κυβέρνηση να αναλαμβάνει ρόλο σημαιοφόρου αυτών των σχεδιασμών που μετατρέπουν την περιοχή σε κόμβο αντιθέσεων ισχυρών δυνάμεων, μετατρέπουν περιοχές της χώρας σε μαγνήτη επιθέσεων. Αυτήν την επιλογή δεν αμφισβητούν ούτε οι υπόλοιπες αστικές δυνάμεις όπως το ΚΙΝΑΛ, αλλά ούτε και η Χρυσή Αυγή, η οποία μπροστά στο ΝΑΤΟ "στέκεται κλαρίνο" όσο και αν πουλάει νταηλίκια σε βασανισμένους ανθρώπους.

Σ' αυτές τις επιλογές ενεργό ρόλο έχει και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος παράλληλα - με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών - ψαρεύει στα θολά νερά του εθνικισμού αναπαράγοντας μια αδιέξοδη συζήτηση για την ονοματολογία, την ώρα που εμφανίζεται περιχαρής να συνοδεύει έναν από τους συγγραφείς της συμφωνίας, τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια είναι στόχος που ανταποκρίνεται στα συμφέροντα των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και θα δώσει αέρα και δυναμική στη μάχη για μια καλύτερη ζωή, θα κάνει την πραγματική διαφορά, γιατί έτσι, εκτός των άλλων, θα ενισχυθεί η πάλη για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών με έργα, υποδομές και υπηρεσίες που να ανταποκρίνονται στις επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες της εποχής μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ