Τετάρτη 27 Μάρτη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών του Τσαντ, Μπασίρ Ισα Χαμίντι, δήλωσε ότι περίπου 20 πολίτες της χώρας του «εισέβαλαν» χτες στην πρεσβεία της στο Παρίσι, επιτέθηκαν στους υπαλλήλους και κατέστρεψαν έγγραφα και άλλα υλικά. Επίσης, συνεχάρη τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας που παρενέβησαν και προχώρησαν σε συλλήψεις.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Τα δημαρχεία έξι γερμανικών πόλεων εκκενώθηκαν χτες έπειτα από την αποστολή απειλητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων, που έκαναν λόγο για τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Τα μηνύματα εστάλησαν στα δημαρχεία των πόλεων Αουγκσμπουργκ, Νοϊνκίρχεν, Καϊζερσλάουτερν, ανατολικό Κέμνιτς, κεντρικό Γκέτινγκεν και βόρειο Ρέντσμπουργκ. Τους τελευταίους μήνες, απειλητικά μηνύματα έχουν λάβει διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, ιδιωτικές επιχειρήσεις (δικηγορικά γραφεία, εκδοτικοί οίκοι κ.ά.) αλλά και πολιτικά πρόσωπα.

ΜΑΠΟΥΤΟ.-- Περίπου 1,85 εκατομμύρια άνθρωποι μόνο στη Μοζαμβίκη έχουν επηρεαστεί δυσμενώς από τον πρόσφατο καταστροφικό κυκλώνα «Ιντάι», ανακοίνωσε χτες το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ, που εδώ και δέκα μέρες, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσαν το θάνατο πολλών εκατοντάδων ανθρώπων, προσπαθεί να εκτιμήσει το πραγματικό μέγεθος των ζημιών.

ΣΑΝΑΑ.-- Σχεδόν 110.000 ύποπτα κρούσματα χολέρας έχουν αναφερθεί από την αρχή της χρονιάς στην Υεμένη, προκαλώντας το θάνατο 190 ανθρώπων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος οργανώσεων του ΟΗΕ. Το ένα τρίτο των θυμάτων είναι παιδιά έως πέντε ετών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ