Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Να φύγουν τα πλοία των δολοφόνων απ' τη Ρόδο

Σε επιστολή του, σχετικά με την παρουσία του αντιτορπιλικού των ΗΠΑ «USSROSS» στο λιμάνι της Ρόδου, στρατευμένος που υπηρετεί στο νησί γράφει:

«Μόνο οργή και αγανάκτηση προκαλεί η παρουσία αντιτορπιλικών του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στο λιμάνι της Ρόδου. Τα πλοία που εκτοξεύουν πυραύλους σκορπώντας τον όλεθρο, ήρθαν στο νησί της Ρόδου για ελλιμενισμό. Μάλιστα θα καθαρίσουν και ένα πάρκο (!) για να πιστέψουμε ότι αντί για πυραύλους που σκορπούν τον θάνατο, πηγαίνουν όπου Γης και απελευθερώνουν λευκά περιστέρια.

Σαν να μην έφτανε αυτό, στην τελετή για την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων από τους Αγγλους παρευρέθηκε Αμερικανίδα αξιωματούχος. Κρύβουν συνειδητά ότι η απελευθέρωση των Δωδεκανήσων στις 30 Μάρτη του 1947 δεν ήταν μια γιορτή ανάμεσα σε συμμάχους. Τη φασιστική ιταλική και γερμανική κατοχή την διαδέχτηκε για δύο χρόνια ο αγγλικός ζυγός, που ενσωμάτωσε στην αντιδραστική νομοθεσία των φασιστών επιπρόσθετα αυταρχικά μέτρα. Την απελευθέρωση από τους Αγγλους την επέβαλε ο αγώνας του λαού. Αυτά δεν ακούγονται σε αυτές τις τελετές.

Γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξωραϊστεί ο δολοφονικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Είναι αξιοπρόσεκτο ότι το τελευταίο διάστημα γυρνάει σαν τον καλό Σαμαρείτη η οργάνωση ΑΧΕΠΑΝΣ και κάνει δωρεές σε νοσοκομεία και στρατόπεδα. Μια οργάνωση που στήριξε τη στρατιωτική χούντα και μέρος του φιλανθρωπικού της έργου ήταν να πουλήσει 15.000 παιδιά στον εμφύλιο για 4.000 δολάρια το καθένα.

Κανένας φαντάρος δεν τσιμπάει στην κοροϊδία με τις διάφορες φιέστες.

Τα πλοία του θανάτου να φύγουν αμέσως από το νησί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ