Τετάρτη 3 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
Συνεχίζονται τα διαπιστευτήρια στις ΗΠΑ

Συνεχίζεται η επίδοση διαπιστευτηρίων της ελληνικής κυβέρνησης στις ΗΠΑ, διά του υπουργού Εξωτερικών, Γ. Κατρούγκαλου, στο περιθώριο των εορτασμών τους εκεί για τα 70χρονα της ιμπεριαλιστικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Μετά τη «διάλεξή» του προχτές στο Πανεπιστήμιο Columbia με κύριο θέμα τη ΝΑΤΟικής κοπής συμφωνία των Πρεσπών, ακολούθησε χτες «γεύμα εργασίας» στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (ΝYU) με «επιφανείς ακαδημαϊκούς», όπου παρέθεσε τις «πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής», ευθυγραμμισμένες όπως είναι με τα αμερικανοΝΑΤΟικά σχέδια σε Ανατ. Μεσόγειο και Βαλκάνια.

Σήμερα, Τετάρτη, θα πάρει μέρος μαζί με τους άλλους ΥΠΕΞ της λυκοσυμμαχίας στην κοινή Σύνοδο του αμερικανικού Κονκρέσου και της Γερουσίας, ενώ αργότερα θα πάρουν μέρος σε φιέστα στο σημείο («Mellon Auditorium») όπου τα 12 αρχικά κράτη υπέγραψαν το 1949 την ιδρυτική διακήρυξη του οργανισμού.

Επίσης, πέρα από τις φιέστες για τα 70χρονα θα μετάσχει και σε «ανοιχτή συζήτηση» με τον Σκοπιανό ομόλογό του, Ν. Ντιμιτρόφ, που συνδιοργανώνουν οι διαβόητες «δεξαμενές σκέψης» «Atlantic Council», «German Marshall Fund» και «Munich Security Conference».

Αύριο, Πέμπτη, θα μετάσχει στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ με κύριο θέμα στην ατζέντα τη Ρωσία. Επίσης, θα πραγματοποιήσει και παρέμβαση στη «δεξαμενή σκέψης» «Transatlantic Leadership Network», με θέμα «τις πρωτοβουλίες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σε Βαλκάνια και Ανατ. Μεσόγειο».

Η επίσκεψή του στις ΗΠΑ ολοκληρώνεται την Παρασκευή με συνάντηση με την ειδική απεσταλμένη του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Τζ. Χ. Λουτ, καθώς επιταχύνονται και εκεί διευθετήσεις. Αλλωστε, Αθήνα και Αγκυρα έχουν συμφωνήσει στις 12 Απρίλη να έχουν μια «ανταλλαγή απόψεων» για το θέμα, με την ελληνική κυβέρνηση να διαχέει ότι «αν προετοιμαστεί καλά, μπορεί η επανάληψη των διαπραγματεύσεων να έχει αποτελέσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ