Πέμπτη 4 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης σε Λάρισα και Τρίκαλα

...και τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών
...και τις εικαστικές δημιουργίες των μαθητών
Eκθεση ζωγραφικής, ιχνογραφημάτων και κατασκευών από μαθητές σχολείων της πόλης (Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείου) εγκαινίασε η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας τη Δευτέρα 1η Απρίλη στο φουαγιέ της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Το θέμα αυτής της πνευματικής - καλλιτεχνικής δημιουργίας αφορά την αλληλεγγύη προς όλα τα παιδιά που βιώνουν τον πόλεμο και τις καταστροφικές του συνέπειες, αλλά και προς εκείνα τα παιδιά που βιώνουν την «ειρήνη» κάτω από την απειλή των όπλων (π.χ. Παλαιστίνη). Η Επιτροπή Ειρήνης καλεί τα σχολεία της πόλης να επισκεφθούν αυτή την ιδιαίτερη έκθεση, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 8 Απρίλη.

Ανάλογη εκδήλωση οργανώνει η Επιτροπή Ειρήνης Τρικάλων αύριο Παρασκευή στις 7 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Τρικάλων, παρουσιάζοντας έργα ζωγραφικής και άλλες δημιουργίες μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού. Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

  • Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Κοσμά Παναγιώκα.
  • Παρουσίαση δρώμενου από μαθητές εμπνευσμένου από τον αγώνα των παιδιών της Παλαιστίνης.
  • Δημοτικούς χορούς και τραγούδια από το παιδικό συγκρότημα «Η Τρίκκη».
  • Μουσικά κομμάτια από τους Χάρη Καραμπέρη (φωνή), Στέλιο Βαλδούμα (πιάνο) και Δημήτρη Λατσάρα (κιθάρα).

Από την εκδήλωση στη Λάρισα...
Από την εκδήλωση στη Λάρισα...
Ταυτόχρονα θα παρουσιαστεί το 1ο School Festival αφιερωμένο στην Παγκόσμια Μέρα ενάντια στο Ρατσισμό, όπου οι μαθητές των σχολείων της περιοχής συμμετέχουν μέσα από ομάδες (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου, φωτογραφίας κ.λπ.) και μαθητικά μουσικά συγκροτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ