Παρασκευή 5 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ.-- Το ΥΠΕΞ των Φιλιππίνων χαρακτήρισε «παράνομη» και «ξεκάθαρη παραβίαση της φιλιππινέζικης κυριαρχίας» την εμφάνιση κινεζικών πολεμικών πλοίων κοντά στο σύμπλεγμα Σάντι Κέι, που Μανίλα και Πεκίνο θεωρούν τμήμα της δικής τους επικράτειας. Η σχετική ανακοίνωση πρόσθεσε ότι η Μανίλα θα αντιμετωπίζει τέτοιες ενέργειες «με την απαραίτητη δράση».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Ο υποψήφιος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος CHP για τη δημαρχία της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε πως η νέα καταμέτρηση των ψήφων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η διαφορά του με τον υποψήφιο του κυβερνώντος ΑΚΡ παραμένει γύρω στις 20.000 ψήφους. Προχτές ο Ιμάμογλου κάλεσε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο να «κάνει τη δουλειά» του και να του αναθέσει την εντολή ως εκλεγμένου.

ΡΩΜΗ.-- Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης, Ματέο Σαλβίνι, επανέλαβε το στόχο «πάνω στον οποίο εργάζομαι επί μήνες: Μέχρι το τέλος της θητείας μου δεν θα υπάρχει κανένας καταυλισμός Ρομά», λίγο μετά από τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν φασιστοειδή σε ομάδες μεταναστών, κατά τη μεταφορά τους σε χώρο φιλοξενίας τους. Ο ηγέτης της «Λέγκας» κάλυψε ακόμα μία ρατσιστική επίθεση μελών ακροδεξιών οργανώσεων που έφτασαν στο σημείο να χτυπήσουν μετανάστες, να πετάξουν γεύματα που προορίζονταν γι' αυτούς κ.λπ.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Νέα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ορίστηκε χτες η 36χρονη Μόργκαν Ορτέιγκους. Είναι απόστρατη αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, πρώην στέλεχος της αμερικανικής υπηρεσίας αρωγής για τη «διεθνή ανάπτυξη» (USAID) και αναλύτρια πληροφοριών στο υπουργείο Οικονομικών. Εγινε περισσότερο γνωστή ως καλεσμένη ή συνεργάτιδα σε εκπομπές του τηλεοπτικού δικτύου FOX NEWS, όπως ήταν και η πρώην εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ.

ΑΜΠΟΥ ΝΤΑΜΠΙ.-- Η περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) και Κίνας σε οικονομικό, εμπορικό και επενδυτικό επίπεδο συζητήθηκε σε φόρουμ με εμπορικά και επενδυτικά θέματα που πραγματοποιήθηκε στο Αμπου Ντάμπι. Το συνδιοργάνωσαν το Κινεζικό Συμβούλιο Προώθησης της Συνεργασίας Νότου - Νότου (CPSSC) και το υπουργείο Οικονομίας των ΗΑΕ με τη συμμετοχή άνω των 20 κινεζικών επιχειρήσεων. Για την Κίνα τα ΗΑΕ είναι χώρα στρατηγικής σημασίας για την ευόδωση του σχεδίου προώθησης των γεωπολιτικών και μονοπωλιακών συμφερόντων «Μία Ζώνη Ενας Δρόμος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη Ασαντ στο Αμπου Ντάμπι (2023-03-21 00:00:00.0)
Νέα «απογείωση» για τα κέρδη των μονοπωλίων Ενέργειας (2022-11-02 00:00:00.0)
Βήματα «αποκλιμάκωσης» και «βαθιές ανησυχίες» (2021-11-17 00:00:00.0)
Επίσκεψη του ΥΠΕΞ των ΗΑΕ μετά από 10 χρόνια (2021-11-10 00:00:00.0)
Νέα περιοδεία Κέρι από σήμερα (2014-02-12 00:00:00.0)
Διπλωματική εμπλοκή (2013-01-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ