Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Νέα προγράμματα ... παλιές συνταγές

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση επιβαρύνεται με τον τομέα της Κοινωνικής Πρόνοιας και διάφορα προγράμματα «χρυσώνουν το χάπι»

Την ώρα που η κυβέρνηση ακάθεκτη προωθεί τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις που αυξάνουν την ανεργία και καταρτίζει προϋπολογισμούς, που περικόπτουν τα κοινωνικά κονδύλια, έρχεται σαν «καλός Σαμαρείτης», να μοιράσει «προγράμματα» μέσω της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της ανεργίας για τις ευπαθείς ομάδες.

Ετσι σε χτεσινή ημερίδα ο υπουργός Εργασίας Δ. Ρέππας, «ανακύκλωσε» ένα υποπρόγραμμα του επιχειρησιακού προγράμματος «Απασχόληση και Επαγγελματική κατάρτιση 2000-2006», που αφορά μονάδες που εξυπηρετούν παιδιά, ηλικιωμένους και ομάδες που χρίζουν φροντίδας. Στα πλαίσια αυτά είπε ότι θα δημιουργηθούν ορισμένες θέσεις εργασίας, που ως είθισται καταργούνται με την ολοκλήρωση των σχετικών προγραμμάτων, ενώ οι εργασιακές σχέσεις που επιβάλλονται στους συγκεκριμένους εργαζόμενους χαρακτηρίζονται από «ευελιξία» και περικοπή δικαιωμάτων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών, Κ. Σκανδαλίδης, επανέλαβε τις προθέσεις της κυβέρνησης να αναθέσει ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής της για το μοίρασμα - και όχι καταπολέμηση - της ανεργίας στους δήμους, με την προοπτική αυτοί να επιβαρυνθούν το κόστος των κοινωνικών και άλλων δράσεων που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση. «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση - είπε χαρακτηριστικά - πρέπει να ασκεί όσο γίνεται μεγαλύτερο πεδίο αποκεντρωμένων αρμοδιοτήτων και εξουσιών». Πώς θα γίνει αυτό; Με την επιβολή φόρων στους δημότες - προοπτική που έχει χαραχτεί ήδη από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Ο Κ. Σκανδαλίδης, για να χρυσώσει βέβαια το χάπι στους δήμους και τους δημότες, είπε πως τα προγράμματα που επεξεργάζεται το υπουργείο, θα δημιουργήσουν 30.000 ακόμα θέσεις εργασίας στους δήμους της χώρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ