Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ»
Μαζική αντίδραση στη μαγνητική χειραγώγηση

Την κατηγορηματική αντίθεση των εργαζομένων στα ιδιωτικά ιατρεία, δήλωσε το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, σε συνάντησή του με τον πρόεδρο του Α` ΠεΣΥ

Ενας ταλαιπωρημένος γέροντας στα εξωτερικά ιατρεία του «Ευαγγελισμού», που κουτσά - στραβά κάποια στιγμή θα εξυπηρετηθεί. Δεν καταλαβαίνουν οιεγκέφαλοι του εκσυγχρονισμού ότι με τα μέτρα τους θα κλείσουν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων σ' αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους;
Ενας ταλαιπωρημένος γέροντας στα εξωτερικά ιατρεία του «Ευαγγελισμού», που κουτσά - στραβά κάποια στιγμή θα εξυπηρετηθεί. Δεν καταλαβαίνουν οιεγκέφαλοι του εκσυγχρονισμού ότι με τα μέτρα τους θα κλείσουν την πόρτα των δημόσιων νοσοκομείων σ' αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους;
Την ομόφωνη κατηγορηματική αντίθεσή τους στην εφαρμογή του μέτρου των μαγνητικών καρτών αναγνώρισης του προσωπικού του νοσοκομείου, που έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν προσωπικά δεδομένα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον ασφυκτικό έλεγχό τους, εκφράζει η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» που πραγματοποιήθηκε χτες.

Οπως επισήμανε χθες ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων (ΣΕΝΕ) Ηλίας Σιώρας, το 1998 το Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου πήρε την απόφαση για την εφαρμογή απλών καρτών παρουσίας, οι οποίες θα περιείχαν το όνομα και την ιδιότητα του εργαζομένου. Ωστόσο, η διοίκηση του νοσοκομείου την άνοιξη προμηθεύτηκε μηχάνημα που συνδέεται με μαγνητικές κάρτες και το οποίο έχει πολλαπλές δυνατότητες, όπως η αναγνώριση του αριθμού μισθοδοσίας, της ίριδας του ματιού, των δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Συνολικά, οι εργαζόμενοι τόνισαν ότι στόχος αυτής της πράξης δεν είναι ο έλεγχος της παραγωγικότητας, αλλά η επιβολή κλίματος φίμωσης, φόβου και υποταγής των εργαζομένων και δήλωσαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν την απόφαση. Μετά το τέλος της γενικής συνέλευσης, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του προέδρου του νοσοκομείου Φ. Μήτση, απ' τον οποίο και ζήτησαν να υλοποιήσει την απόφαση του 1998, άμεσα να αποσύρει τις μαγνητικές κάρτες που έχουν δοθεί σε εργαζόμενους και να τις αντικαταστήσει με απλές.

Για το ζήτημα των μαγνητικών καρτών αναγνώρισης και δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση σε σημαντικά ζητήματα, όπως οι ελλείψεις του νοσοκομείου σε προσωπικό και εξοπλισμό, οι οικονομικές περικοπές, η δημοκρατία στους χώρους δουλιάς, αλλά και το απαράδεκτο μέτρο της λειτουργίας απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν την ερχόμενη Τρίτη 20 Νοέμβρη παράσταση διαμαρτυρίας στις 8 π.μ., στα Επείγοντα του νοσοκομείου.

Συνάντηση χωρίς απαντήσεις

Χτες το μεσημέρι έγινε συνάντηση του σωματείου των εργαζομένων στον «Ευαγγελισμό» με τον πρόεδρο του Α` Περιφερειακού Συστήματος Υγείας (ΠεΣΥ) Λ. Λιαρόπουλο.

Το σωματείο των εργαζομένων, αφού εξέθεσε τα χρονίζοντα προβλήματα του νοσοκομείου, εξέφρασε τη συνολική αντίθεσή του προς τις ιδιωτικοποιήσεις που προωθούνται με το νόμο 2889/2001. Ειδικότερα, τάχτηκαν κατά των ιδιωτικών ιατρείων, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που λειτουργήσουν απογευματινά ιατρεία θα πρέπει να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και χωρίς επιβάρυνση του ασθενούς.

Ο Λ. Λιαρόπουλος είπε ότι έχει άλλη άποψη και υποστήριξε πως το νοσοκομείο μπορεί να έχει έσοδα από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, όχι μόνο απ' τα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία, αλλά και απ' τη νοσηλεία ασφαλισμένων των εταιριών σε αναβαθμισμένες κλίνες. Μ' άλλα λόγια, επιβεβαιώνεται το σχέδιο της κυβέρνησης για την εκχώρηση στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες των ανακαινισμένων θαλάμων στα λίγα νοσοκομεία της Αθήνας - που άρχισαν επί υπουργίας του Λ. Παπαδήμα.

Οσον αφορά τις κάρτες του «Ευαγγελισμού», ο Λ. Λιαρόπουλος είπε ότι έχει τη γνώμη πως δεν πρέπει να είναι μαγνητικές. Για τις ελλείψεις του προσωπικού - που έθεσε με έμφαση το σωματείο και αποτελεί μια εφιαλτική κατάσταση σε ειδικότητες, όπως οι τραπεζοκόμοι, τα πλυντήρια, οι μεταφορείς και οι φαρμακοποιοί - ο Λ. Λιαρόπουλος δεν έδωσε καμία απάντηση, δηλώνοντας ότι τα κατέγραψε και θα κάνει ό,τι μπορεί.

Είναι μια στερεότυπη απάντηση που εισπράττουν την τελευταία πενταετία γιατροί και εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ