Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΙΚΗ «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ»
Ατράνταχτα στοιχεία ενοχής

«Καταπέλτης» οι αγορεύσεις των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων

Τα ατράνταχτα στοιχεία που αποδεικνύουν περίτρανα ότι το φορτηγό πλοίο «ΑΪΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» και οι 24 ναυτεργάτες που «θάφτηκαν» μαζί του στον πάτο του Ατλαντικού Ωκεανού ήταν ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα των εφοπλιστών και του Ελληνικού Νηογνώμονα, παρουσιάστηκαν χτες στις αγορεύσεις - «καταπέλτη» των δικηγόρων των οικογενειών των θυμάτων, θέτοντας το τριμελές Εφετείο Πειραιά μπροστά στις ευθύνες του. Οι δύο δικηγόροι απέδειξαν ότι ο πνιγμός των 24 ανθρώπων που ταξίδευαν με το σαπιοκάραβο αυτό αποτέλεσαν μια ακόμα ανθρωποθυσία στο βωμό της αύξησης των υπερκερδών των εφοπλιστών. Η ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, Παρασκευή, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων του κατηγορούμενου Δ. Μελισσηνού, ο οποίος την περίοδο του ναυαγίου, δηλαδή στις 3 Σεπτέμβρη 1994 ήταν ο γενικός τεχνικός διευθυντής του Ελληνικού Νηογνώμονα.

Ο δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Γ. Τρανταλίδης στην αρχή της αγόρευσής του απαρίθμησε τη βιομηχανία μηνύσεων που είχε στήσει ο Ελληνικός Νηογνώμονας, για να «φιμώσει» όσους είχαν καταγγείλει την άκρως επικίνδυνη δράση του, όπως η μήνυση εναντίον της ΠΕΜΕΝ, του ίδιου του δικηγόρου, σε δημοσιογράφους και άλλους. Ενώ δίνοντας σαφές δείγμα για το τι σημαίνει Ελληνικός Νηογνώμονας επισήμανε ιδιαίτερα ότι η πλειοψηφία των μετοχών του ανήκει σε εφοπλιστές και αναφέρθηκε στα 17 ακόμα ναυάγια που έχει στο...«ενεργητικό» του, χώρια το «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ». Οσον αφορά τα αίτια του ναυαγίου περιέγραψε με βάση όλα τα επίσημα έγγραφα την άθλια κατάσταση του πλοίου και ότι αυτό προοριζόταν για παλιοσίδερα. Ανέφερε ότι οι πλοιοκτήτες αδελφοί Ηλιόπουλοι βρήκαν «καταφύγιο» στον Ελληνικό Νηογνώμονα για να μη χάσουν το κέρδος του 1 εκατ. δολαρίων που θα έβαζαν στην τσέπη από τη χρονοναύλωση και σημείωσε: «Για τα καταραμένα δολάρια από κοινού έχουν ευθύνες οι Ηλιόπουλοι και ο Δ. Μελισσηνός γιατί πήραν στο λαιμό τους 24 αθώους ναυτικούς».

Παίρνοντας το λόγο ο δεύτερος δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής Χρ. Βρούστης, απέδειξε με βάση συγκεκριμένα έγγραφα τις εγκληματικές ευθύνες του Ελληνικού Νηογνώμονα και ειδικά του κατηγορουμένου, αφού παραβίασε κάθε διεθνή σύμβαση αλλά τους κανονισμούς και εγκυκλίους του ίδιου του Νηογνώμονα για να εκδώσει πιστοποιητικά αξιοπλοΐας στο «ΑΙΡΟΝ ΑΝΤΩΝΗΣ» ενώ γνώριζε ότι το πλοίο ήταν αναξιόπλοο. Η αγόρευση του Χρ. Βρούση θα ολοκληρωθεί αύριο Παρασκευή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ