Πέμπτη 15 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΥΓΕΙΑ
Να δοθεί κοινωνική σύνταξη στα ΑμΕΑ

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκα

Την αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ) επικρίνει με Επίκαιρη Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας.

Τα ΑμΕΑ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις για να κατοχυρωθούν τα επιδόματα αναπηρίας με τη μετατροπή τους σε κοινωνική σύνταξη, σε τέτοιο ύψος ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία τους, τονίζει ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Επίσης τα ΑμΕΑ διεκδικούν:

  • Να επεκταθούν τα επιδόματα σε κατηγορίες ΑμΕΑ που σήμερα δεν παίρνουν, όπως είναι οι κωφοί, οι νεφροπαθείς, οι ημιπληγικοί, οι ηλικιωμένοι που πάσχουν από γεροντική άνοια κ.ά.
  • Να δοθεί ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση στα επιδόματα των ΑμΕΑ βαριών κατηγοριών, όπως είναι οι άνθρωποι με νοητική στέρηση, αυτισμό, πολλαπλές αναπηρίες κ.ά.
  • Να παρέχονται δωρεάν τα απαραίτητα τεχνικά βοηθήματα στα ΑμΕΑ για την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση και την καθημερινή τους ζωή.
  • Να μη φορολογούνται τα αναπηρικά επιδόματα και σε καμία περίπτωση να μη γίνει αποδεκτή η απαίτηση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ) που ζητά παρακράτηση μέρους των επιδομάτων για τη χρηματοδότηση της δράσης της.

Καταλήγοντας ο Τ. Τσιόγκας ερωτά τον υπουργό Υγείας ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να επιλυθούν τα παραπάνω δίκαια αιτήματα των ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ