Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τεράστιες οι ευθύνες ΕΕ - κυβέρνησης για την ένταση της επιθετικότητας του Ισραήλ

Την εγκληματική πολιτική του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης, στη συζήτηση για την «αναγνώριση από τις ΗΠΑ των Υψιπέδων του Γκολάν ως ισραηλινού εδάφους και πιθανή προσάρτηση των οικισμών της Δυτικής Οχθης» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τονίζοντας τις ευθύνες της ΕΕ και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την αναβάθμιση των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών τους σχέσεων με το Ισραήλ. Ο Κ. Παπαδάκης στην ομιλία του ανέφερε συγκεκριμένα τα παρακάτω:

«Μετά την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ και την εκεί μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας, αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους η αναγνώριση των κατεχόμενων Υψιπέδων του Γκολάν που άρπαξε το Ισραήλ από τη Συρία το 1967.

Πρόκειται για κινήσεις αναβάθμισης των αμερικανικών συμφερόντων στη Μέση Ανατολή και στήριξης της εγκληματικής πολιτικής του Ισραήλ έναντι των ανταγωνιστών τους, πρωτίστως της Ρωσίας, για τον έλεγχο αγορών και πλουτοπαραγωγικών πηγών σε βάρος των λαών της ευρύτερης περιοχής.

Τεράστιες είναι και οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που με την ανοχή των άλλων αστικών κομμάτων "ξεπλένει" τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και προκλητικά απορρίπτει την υλοποίηση της απόφασης της ελληνικής Βουλής για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, αναβαθμίζοντας - όπως και η ΕΕ- τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.

Να σταματήσει τώρα η κατοχή του Γκολάν από το Ισραήλ. Να δυναμώσει η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό για άμεση αναγνώριση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, στα σύνορα του '67».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ