Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
Χρυσαυγίτικη «τζίφρα» στο αντεργατικό τερατούργημα της ΕΕ

Εναν ακόμα αντεργατικό νόμο της ΕΕ, που νομιμοποιεί και γενικεύει τις «ελαστικές» μορφές απασχόλησης, τις συμβάσεις μηδενικών ωρών, τα δουλεμπορικά γραφεία, τις πολύμηνες δοκιμαστικές περιόδους, ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής - εγκληματικής Χρυσής Αυγής, καθ' υπόδειξη των αφεντικών τους, των εφοπλιστών και των υπόλοιπων τμημάτων του κεφαλαίου που τους στηρίζουν.

Πρόκειται για την Οδηγία σχετικά με τους λεγόμενους «διαφανείς και προβλέψιμους όρους εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση», που εντάσσεται στον λεγόμενο «Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων» και ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, άλλωστε, που μπαίνουν μπροστά για να καταργηθούν δικαιώματα των εργαζομένων, που στήνουν για λογαριασμό του κεφαλαίου δουλεμπορικά σε όλη την Ελλάδα για να ξεζουμίζουν οι εργοδότες Ελληνες και μετανάστες εργαζόμενους και που καταθέτουν τη μια πίσω απ' την άλλη τις Ερωτήσεις τους σε Βουλή και Ευρωβουλή για τους εφοπλιστές και τα υπόλοιπα «χειμαζόμενα» τμήματα του κεφαλαίου, δεν θα μπορούσαν να μη δώσουν τη θετική τους ψήφο σε μια Οδηγία που δίνει το «πράσινο φως» στην εργοδοσία να εφαρμόζει και το αντεργατικό οπλοστάσιο της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, ξεμπερδεύοντας με τα δικαιώματα των εργαζομένων, αρκεί οι τελευταίοι να «λαμβάνουν γνώση» γραπτώς για την εργασιακή γαλέρα που τους περιμένει.

Αυτό προβλέπει η κατάπτυστη Οδηγία της ΕΕ, που παρουσιάζεται μάλιστα και ως διασφάλιση κάποιων «ελάχιστων» για τους εργαζόμενους και δίνει το δικαίωμα στους εργοδότες να νομιμοποιούν κάθε πιθανή και απίθανη βάρβαρη μορφή εργασίας, όπως π.χ. τις «συμβάσεις μηδενικών ωρών», τα δουλεμπορικά και την «υπενοικίαση» των εργαζομένων, με στόχο, όπως χαρακτηριστικά λέγεται στην έκθεση, τη «διατήρηση της αναγκαίας ευελιξίας για τους εργοδότες, ώστε αυτοί να μπορούν γρήγορα να προσαρμόζονται στις μεταβολές των οικονομικών συνθηκών», να μπορούν δηλαδή να ξεζουμίζουν κατά το δοκούν τους εργαζόμενους, με την απογείωση της «ευελιξίας» και της έντασης της εκμετάλλευσης συνολικά. Και μάλιστα όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον, αφού όπως λέγεται: «Η πρόταση καλύπτει νέες μορφές απασχόλησης, τόσο αυτές που μας είναι ήδη γνωστές, όσο και αυτές που πρόκειται να αναδυθούν ως νέες»!

Απέναντι σε αυτά η Οδηγία παρουσιάζει προκλητικά ως «ελάχιστα δικαιώματα» για τους εργαζόμενους «τη δοκιμαστική περίοδο μέχρι 6 μήνες», τη «δυνατότητα δουλειάς και σε άλλο εργοδότη», δηλαδή τις δυο και τρεις δουλειές, τη δυνατότητα να ζητά άλλη εργασιακή σχέση από τον εργοδότη και αυτός να του αρνείται «αιτιολογημένα» και την κατάρτιση. Να σημειωθεί μάλιστα ότι η εφαρμογή της Οδηγίας δεν ισχύει για χιλιάδες εργαζόμενους, όπως π.χ. για όσους δουλεύουν με «διάρκεια εργασίας 12 ωρών το μήνα» (!), ενώ εξαιρεί επίσης οικιακούς βοηθούς αλλά και ναυτεργάτες.

Αυτό το αντεργατικό τερατούργημα ψήφισαν οι ευρωβουλευτές της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, επιβεβαιώνοντας ότι οι «αντισυστημικές» κραυγές τους είναι για να καλύπτουν τις βρωμοδουλειές που φέρνουν σε πέρας για τα συμφέροντα των αφεντικών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ