Τετάρτη 15 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Το Σάββατο 19 Μάη η προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ

Καθημερινές περιοδείες και εξορμήσεις με την υποψήφια δήμαρχο Διαμάντω Μανωλάκου

Το Σάββατο 18 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην πλατεία Κοραή, θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση των Οργανώσεων Δήμου Πειραιά του ΚΚΕ.

Θα μιλήσουν ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής, και η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής στη Β΄ Πειραιά και υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.

Προετοιμάζοντας τη μεγάλη συγκέντρωση, καθημερινές είναι οι εξορμήσεις, οι περιοδείες και οι συσκέψεις, η δραστηριότητα των υποψηφίων του Κόμματος, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου. Το πρωί του περασμένου Σαββάτου πραγματοποιήθηκε περιοδεία στους εμπορικούς δρόμους του Ε' Διαμερίσματος, ενώ την Κυριακή η υποψήφια δήμαρχος επισκέφθηκε την περιοχή της Πειραϊκής.

Την περασμένη Δευτέρα, η Δ. Μανωλάκου περιόδευσε στο 7ο Γυμνάσιο & Λύκειο Πειραιά, μαζί με τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Πειραιά Ηλία Πατίδη και τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Σάββα Σάββα. Στη συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς αναδείχτηκαν τα προβλήματα στην Παιδεία, που τα τελευταία χρόνια έχουν οξυνθεί λόγω της υποχρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. Η Διαμάντω Μανωλάκου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο πρόσφατο νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που πέρασε από τη Βουλή και βάζει επιπλέον φραγμούς στα παιδιά της εργατικής - λαϊκής οικογένειας στη μόρφωση και τις σπουδές. Η υποψήφια δήμαρχος στάθηκε και στις αρμοδιότητες που έλαβε η Τοπική Διοίκηση από το κράτος στην Παιδεία, κάτι με το οποίο μόνο το ΚΚΕ διαφώνησε. Ανέδειξε τις μεγάλες ελλείψεις στη σχολική στέγη, κάτι που φαίνεται και στο συγκεκριμένο σχολείο που επισκέφθηκε, το οποίο - όπως χαρακτηριστικά ανέφερε - θυμίζει περισσότερο μουσείο παρά σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 7ο Λύκειο η δημοτική αρχή μείωσε την επιχορήγηση από τα 1.750 ευρώ στα 1.000 ευρώ. «Την ίδια στιγμή που δεν κατασκευάζονται ασφαλή και σύγχρονα σχολικά κτίρια, δίνεται πακτωλός εκατομμυρίων ευρώ για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, φοροελαφρύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους και ζεστό χρήμα στην COSCO για την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας στην Πειραϊκή», ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Η λύση δεν μπορεί να είναι οι διάφορες ιδιωτικές χορηγίες που υποκαθιστούν το ρόλο του κράτους στη χρηματοδότηση της Παιδείας, πόσο μάλλον όταν μονοπωλιακοί όμιλοι, αφού εκμεταλλεύονται στο έπακρο τους εργάτες χωρίς να λογαριάζουν ούτε την ανθρώπινη ζωή, έρχονται να πλασαριστούν ως "ευεργέτες", δίνοντας ένα πολύ μικρό μερίδιο από τα κέρδη τους για βαψίματα και επισκευές.

Γι' αυτό χρειάζεται να ενισχυθεί στις 26 Μάη το ΚΚΕ παντού, σε ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Με ισχυρό ΚΚΕ, περισσότερους ευρωβουλευτές, περιφερειακούς και δημοτικούς συμβούλους, μπορούμε να διεκδικήσουμε από καλύτερη θέση μέτρα ανακούφισης για το λαό και να ανοίξει ο δρόμος ικανοποίησης των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ