Παρασκευή 17 Μάη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
Επίσκεψη Ζαρίφ στο Τόκιο

ΤΟΚΙΟ.--

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ιαπωνία ξεκίνησε την Τετάρτη ο ΥΠΕΞ του Ιράν, Τζαβάντ Ζαρίφ, η οποία έγινε γνωστή τη μέρα που έφτασε στο Τόκιο.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Αμπε σημείωσε σε συνάντηση με τον Ιρανό υπουργό ότι το Τόκιο επιθυμεί «να διατηρήσει και αναπτύξει» τις «παραδοσιακά φιλικές του σχέσεις με το Ιράν», ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για τις αυξανόμενες εντάσεις στη Μέση Ανατολή. Ενώ ο ΥΠΕΞ της χώρας Τάρο Κόνο κάλεσε την Τεχεράνη «να μη λυπηθεί προσπάθειες για την εκτόνωση των εντάσεων και να προσπαθήσει για την επίλυση των θεμάτων που εκκρεμούν».

Από τη μεριά του, ο Ζαρίφ τόνισε μεταξύ άλλων ότι είναι «απαράδεκτη» η στάση των ΗΠΑ που - όπως είπε - ευθύνονται για την «κλιμάκωση» της κατάστασης στη Μέση Ανατολή και πρόσθεσε ότι η χώρα του έχει καταβάλει τη «μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση» παρά τις εξελίξεις. Ακόμα, τόνισε ότι το Ιράν εξακολουθεί (προς το παρόν) να δεσμεύεται από τη διεθνή συμφωνία του 2015, αλλά και ότι αναζητά διεθνή υποστήριξη για τη διατήρησή της, για να καταλήξει πάντως: «Θα αμυνθούμε με βεβαιότητα και θα απαντήσουμε σε κάθε απειλή ενάντια στην εθνική μας ασφάλεια».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ