Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθλιο παιχνίδι με «δύο γλώσσες»

Τη δοκιμασμένη τακτική της «διγλωσσίας» χρησιμοποιεί η ΝΔ απέναντι στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Επίσημα, η θέση της Ρηγίλλης είναι ότι «δε στηρίζουμε μορφές αγώνων που στρέφονται εναντίον άλλων κοινωνικών ομάδων», αλλά την ίδια στιγμή ορισμένα στελέχη και βουλευτές, κυρίως από τις αγροτικές περιοχές (Σ. Χατζηγάκης, Θ. Νασίκας) εμφανίζονται ως «διαφωνούντες». Το «περίεργο» είναι ότι η ηγεσία του κόμματος δεν αποδοκιμάζει την «αντικομματική» στάση τους...

Στόχος αυτού του παιχνιδιού που παίζεται στις πλάτες των αγροτών και των στημένων, εν πολλοίς, διαφωνιών είναι και η ηγεσία να είναι συνεπής με τη θέση αρχής ότι δε στηρίζει ποτέ λαϊκούς αγώνες και από την άλλη να εμφανίζεται, μέσω κυρίως των τοπικών βουλευτών και στελεχών, ως «φίλος» των αγροτών μόνο και μόνο για να υφαρπάζει την ψήφο τους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όλες αυτές τις μέρες που οι μαζικοί αγώνες των αγροτών έφεραν στο προσκήνιο το πρόβλημα ουσιαστικά της επιβίωσής τους, η ηγεσία της ΝΔ ούτε καν φραστικά δεν έχει διαφοροποιηθεί από την εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο εκπρόσωπος Τύπου Θ. Ρουσόπουλος συνέχισε και χτες τη γνωστή τακτική της ανταλλαγής φραστικών διαξιφισμών με την κυβέρνηση και σε δήλωσή του επέκρινε την κυβέρνηση ότι «κάνει το μαύρο - άσπρο» και ότι επιρρίπτει τις ευθύνες σε όλους τους άλλους και όχι σε αυτούς «που κυβερνούν επί είκοσι χρόνια». Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή Τρικάλων Σ. Χατζηγάκη, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε αποκλεισμό δρόμων αν... του το ζητήσουν οι αγρότες, ο Θ. Ρουσόπουλος απέφυγε να τον αποδοκιμάσει και περιορίστηκε να υπενθυμίσει ότι ισχύει η γνωστή θέση της ηγεσίας.

Από την πλευρά του ο Σ. Χατζηγάκης επανήλθε και χτες δηλώνοντας ότι «λέει "ναι" στους αγώνες των αγροτών» και προσθέτοντας ότι «εάν οι αγρότες μου ζητήσουν να συμμετάσχω σε ένα πιθανό αποκλεισμό δρόμου θα το κάνω»(!). Ο Θ. Νασίκας, μέλος της ΚΕ της ΝΔ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Λάρισας, είπε χτες (στον «Πλάνετ») ότι «δεν είναι σκοπός μας να κάνουμε κινητοποιήσεις για να κλείσουμε τους δρόμους, δίνουμε στην κυβέρνηση την ευκαιρία που χρειάζεται ώστε να προσπαθήσει να διορθώσει τα πράγματα φέτος». Παράλληλα, επέρριψε ευθύνες στον Θ. Ρουσόπουλο για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα, λέγοντας ότι «πριν ξεκινήσουμε, πριν βγει τρακτέρ στις εθνικές οδούς, δεν μπορεί ο κ. Ρουσόπουλος να λέει τέτοια πράγματα». Την αδυναμία διαφοροποίησης επιβεβαίωσε σε δήλωσή του ο Μ. Εβερτ, ο οποίος απλώς κάλεσε τον πρωθυπουργό να θέσει το θέμα στην πρώτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ