Τρίτη 20 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
Ο διάλογος του διαλόγου...

Ολους σχεδόν τους επιθετικούς προσδιορισμούς που επιδέχεται η λέξη διάλογος χρησιμοποίησε τις τελευταίες μέρες ο υπουργός Γεωργίας Γ. Δρυς. Επιδιώκοντας να εμφανίσει τους αγωνιζόμενους βαμβακοπαραγωγούς της Θεσσαλίας ως αδιάλλακτους, άρχισε να μιλάει για «εποικοδομητικό διάλογο», «εξαντλητικό διάλογο», «εφ' της ύλης διάλογο», «ανοιχτό διάλογο», αλλά για λήψη μέτρων επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν και τα οποία προκάλεσε η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και οι συνακόλουθες αποφάσεις μιας αδιάλλακτης κυβέρνησης, δε μίλησε μέχρι τώρα.

Στο μεταξύ ο Γ. Δρυς αναφερόμενος στο θέμα του βαμβακιού και ερωτώμενος σε ποια βάση θα κάνει διάλογο με τους εκπροσώπους των αγωνιζομένων βαμβακοπαρωγών ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός, δηλώνοντας την περασμένη Παρασκευή στο υπουργείο Γεωργίας: «Εγώ συζητώ για το στάτους το οποίο υπάρχει. Ο κανονισμός ψηφίστηκε την άνοιξη του 2001. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία αναθεώρησης του Κανονισμού».

Προχτές Κυριακή σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ δήλωσε σχετικά: «Μπορούμε να μιλάμε για βελτιώσεις του Κανονισμού αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε για ανατροπή του κανονισμού, μόλις μερικούς μήνες μετά την ψήφισή του. Ο κύριος Ανωμερίτης πέτυχε ένα καλό διακανονισμό. Θα μπορούσε όμως να είναι καλύτερος. Αλλά εχθρός του καλού δεν είναι το κακό. Είναι το καλύτερο».

Χτες, ο Γ. Δρυς ρωτήθηκε αν ξέρει ή όχι ότι ο κανονισμός που ψηφίστηκε για το βαμβάκι ήταν πρόταση του προκατόχου του και του Ισπανού υπουργού Γεωργίας και είναι μάλιστα επαχθέστερος κι από τη σχετική πρόταση της Κομισιόν. Κι η απάντησή του ήταν: «Το γνωρίζω αυτό το θέμα. Ξέρω πάρα πολύ καλά πώς ψηφίστηκε ο κανονισμός τον Απρίλιο του 2001. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε πώς είναι δυνατόν οι Ελληνες βαμβακοπαραγωγοί να αντιμετωπίσουν από καλύτερες θέσεις το νέο κανονισμό». Κι ακολούθως έριξε πάλι μια πρόσκληση ανοιχτού διαλόγου στους βαμβακοπαραγωγούς...


Κ.Δ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ