Σάββατο 8 Ιούνη 2019 - Κυριακή 9 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Χάρτες και επιδιώξεις στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία

Στον αποχαρακτηρισμένο χάρτη με έντονο κίτρινο και πράσινο χρώμα διακρίνονται οι δύο προτεινόμενοι αγωγοί που μεταφέρουν το αέριο της Ανατ. Μεσογείου μέσω Τουρκίας
Στον αποχαρακτηρισμένο χάρτη με έντονο κίτρινο και πράσινο χρώμα διακρίνονται οι δύο προτεινόμενοι αγωγοί που μεταφέρουν το αέριο της Ανατ. Μεσογείου μέσω Τουρκίας
Ενδεικτικό των διαστάσεων που αποκτούν τα αντιλαϊκά παζάρια στην περιοχή μας, με την πρωτοπόρα συμβολή των ΗΠΑ - που προκλητικά ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ κ.τ.λ. επιμένουν να προβάλλουν ως πολύτιμο σύμμαχο της χώρας - είναι δημοσίευμα της αμερικανικής ιστοσελίδας McClatchy, με τίτλο «Η ομάδα του Τραμπ υιοθετεί ένα σχέδιο αγωγών για να αποκλείσει τα ρωσικά καύσιμα από την Ευρώπη».

Σε αυτό γίνεται εκτενής αναφορά στις πολύτιμες υπηρεσίες που είχε προσφέρει ο Εϊμος Χόκσταϊν, ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής για τις Διεθνείς Ενεργειακές Σχέσεις του αμερικανικού ΥΠΕΞ επί προεδρίας Ομπάμα και παρατίθεται μάλιστα χάρτης με σχέδια που η Ουάσιγκτον είχε ρίξει στο τραπέζι, κατά τις απανωτές περαντζάδες του Χόκσταϊν στην περιοχή.

Το θέμα εικονογραφεί ένας τέτοιος χάρτης (που θεωρείται αποχαρακτηρισμένο έγγραφο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ) όπου διακρίνονται αγωγοί που μεταφέρουν το αέριο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μέσω Τουρκίας. Μάλιστα ο ένας (προτεινόμενος) αγωγός συνδέει το κυπριακό κοίτασμα αερίου «Αφροδίτη» και την Κύπρο με τη νότια Τουρκία, ενώ προτείνεται και άλλος αγωγός που καταλήγει στο Ισκεντερούν της Τουρκίας, με αφετηρία ισραηλινά και άλλα κοιτάσματα. Επίσης, είναι ενδεικτικό ότι ο χάρτης περιλαμβάνει την τουρκική εκδοχή υφαλοκρηπίδας, όπως και η ΑΟΖ που αποδίδεται στα Κατεχόμενα (από την Αγκυρα).

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν ότι η Τουρκία κάθε άλλο παρά «απομονωμένη» είναι όπως διατείνεται συχνά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ότι ΗΠΑ - ΝΑΤΟ με τη στάση τους σιγοντάρουν την τουρκική προκλητικότητα και την αμφισβήτηση των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Βίντεο «νομιμοποίησης» της τουρκικής κατοχής στην Κύπρο (2022-03-29 00:00:00.0)
Η πολιτική εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς βάζει το λαό σε περιπέτειες (2020-05-26 00:00:00.0)
Σφοδρό παζάρεμα σε πολλά επίπεδα (2017-05-04 00:00:00.0)
Προσπάθεια αποπροσανατολισμού... και στράτευσης με τις επιδιώξεις των αστών (2017-02-03 00:00:00.0)
Τι δείχνει η κινητικότητα για την ΑΟΖ; (2013-02-23 00:00:00.0)
Ισχυρός «παίκτης» στην Ευρασία (2009-12-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ