Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
ΚΙΝΑΛ
«Ζυγισμένοι» στο κοινό σχέδιο για τους «επενδυτές»

Το δικό της μείγμα για το κεφάλαιο ως εγγύηση για την κερδοφορία του αλλά και ως την «κοινή βάση» με τα άλλα αστικά κόμματα για την αναζήτηση αντιλαϊκών «συνθέσεων» την επόμενη μέρα, πρόβαλε εκ νέου χτες η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φ. Γεννηματά, μιλώντας σε συνέδριο για τις «Αμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σημείωσε ότι για το κόμμα της «λυδία λίθος» για τη «νέα πορεία της χώρας» είναι οι «επενδύσεις», για τη δε διασφάλιση της κερδοφορίας των «επενδυτών» κάλεσε «να εξαλείψουμε τις αβεβαιότητες» και οπωσδήποτε να υπάρχει «πολιτική σταθερότητα», «που εκφράζεται με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, τη συνταγματική αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις».

Επίσης, να υπάρξει «ένα προοδευτικό αξιόπιστο σχέδιο με ελληνική ιδιοκτησία για τις μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Να πείσουμε τους ξένους επενδυτές ότι είμαστε αποφασισμένοι να αφήσουμε πίσω μας ό,τι καθηλώνει τη χώρα», επιταχύνοντας δηλαδή τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, όπως καταγράφεται και στις αντιλαϊκές δεσμεύσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την «επόμενη μέρα».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Φ. Γεννηματά έταξε και εκείνη παραπέρα φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο, με «μείωση του συντελεστή φορολογίας επιχειρήσεων από το 29% στο 20%», και «σταθερό φορολογικό σύστημα», αλλά και «επιδότηση νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα με απλό τρόπο. Η μισθολογική δαπάνη για κάθε επιπλέον θέση εργασίας στις επιχειρήσεις υπολογίζεται ως έξοδο που εκπίπτει της φορολογίας, με συντελεστή αυξημένο κατά 50%».

Από κοντά και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα ώστε να παράγει εργατικό δυναμικό προσαρμοσμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων: «Με ριζικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και στα συστήματα επαγγελματικής κατάρτισης και εργασιακής εμπειρίας, ώστε να αξιοποιήσουμε τις νέες δυνατότητες του ψηφιακού μετασχηματισμού. Να δημιουργήσουμε συνθήκες για ανταπόκριση του ανθρώπινου δυναμικού μας σε επενδύσεις νέας τεχνολογίας».

Επίσης, «ανοιχτές και ανταγωνιστικές αγορές χωρίς παλαιομοδίτικους προστατευτισμούς», όπως είπε η Γεννηματά, αλλά και «αποκατάσταση του ρόλου του τραπεζικού συστήματος, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτήσει επαρκώς την οικονομία», με «εξυγίανση των κόκκινων δανείων και την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του εξωδικαστικού συμβιβασμού», μεταξύ άλλων και με την ένταση των εκβιασμών στα λαϊκά νοικοκυριά.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται ο τριβές στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ. Ο Γ. Σγουρός με «ανοιχτή επιστολή» του προς την Γεννηματά, γνωστοποίησε ότι σε πρόσφατη συνάντησή τους, πρότεινε την τοποθέτησή του σε μη εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας. «Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές», διαμήνυσε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ