Τετάρτη 12 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διπλή προκαταρκτική εξέταση και πειθαρχική έρευνα

Ποινική προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου - λίγο πριν από τη λήξη της θητείας της - με αφορμή τις αναφορές τόσο του πρώην εποπτεύοντος εισαγγελέα Ι. Αγγελή όσο και της εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς, Ελ. Τουλουπάκη.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα δημοσιοποιήθηκε η σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή, με την οποία ο επί τρεις μήνες εποπτεύων της Εισαγγελίας Διαφθοράς κατήγγειλε παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης, στο πλαίσιο της διενεργούμενης προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της «Novartis», καταγγέλλοντας συναδέλφους του για κατάχρηση εξουσίας, υποστηρίζοντας ότι βιάζονταν να ασκήσουν διώξεις, χωρίς στοιχεία. Ο αντεισαγγελέας παραιτήθηκε από την εποπτεία της έρευνας, ενώ η αναφορά σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς μετά από πειθαρχική έρευνα μπήκε στο αρχείο.

Μετά την εντολή της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, το λόγο έχει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δ. Δασούλας, ο οποίος θα καλέσει σε εξηγήσεις τις δύο πλευρές, ερευνώντας αν έχουν τελεστεί αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα, όπως απόπειρα κατάχρησης εξουσίας και παραβίαση απορρήτου της ανάκρισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ