Πέμπτη 20 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ - ΕΜΠΟΡΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
Νέος γύρος διαβούλευσης

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Σε νέο γύρο διαβουλεύσεων προχωρούν ΗΠΑ και Κίνα, λίγες μέρες πριν από τη συνάντηση των Προέδρων αμφοτέρων χωρών στην Ιαπωνία με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής του G20, σε μία προσπάθεια να βρουν κοινά σημεία συνεννόησης ώστε να αποτρέψουν κλιμάκωση της μεταξύ τους εμπορικής αντιπαράθεσης.

Στο νέο γύρο διαπραγμάτευσης αναφέρθηκε χτες ο Αμερικανός εμπορικός αντιπρόσωπος Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, αναφέροντας ότι στην παρούσα φάση θα έχει τη μορφή τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Κινέζο ομόλογό του, που έως τώρα είναι ο αντιπρόεδρος της σινικής κυβέρνησης Λίου Χε. Νωρίτερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε διαπιστώσει την επιθυμία της Κίνας να επιτευχθεί μία διμερής εμπορική συμφωνία, εκφράζοντας και ο ίδιος προθυμία για μία «καλή συμφωνία για τον καθένα».

Παράλληλα με τους ανταγωνισμούς στο εμπόριο εξελίσσονται και οι σύμφυτοι ανταγωνισμοί τεχνολογικών μονοπωλίων με κορυφαίο τον κινεζικό τηλεπικοινωνιακό γίγαντα «Huawei», ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου, Ρεν Ζενγκφέι, δήλωσε χτες στο αμερικανικό δίκτυο CNBC πως η εταιρεία του μπορεί να αντιμετωπίσει τις σκληρές κυρώσεις των ΗΠΑ «δίχως τη βοήθεια της κινεζικής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ