Τετάρτη 26 Ιούνη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Ζητά αυτοδυναμία για να συνεχίσει απρόσκοπτα την αντιλαϊκή πολιτική

Eurokinissi

Αυτοδυναμία για τη ΝΔ ζήτησε χτες ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον ρ/σ «Θέμα», με στόχο τη συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής, χωρίς χρονοτριβή και καθυστερήσεις. Ζήτησε λοιπόν από τους πολίτες να προσέλθουν στις εκλογές, γιατί για λίγες ψήφους μπορεί να κριθεί η «ισχυρή εντολή» που διεκδικεί το κόμμα του, ζητώντας στην ουσία τη λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόσει το δικό του αντιλαϊκό πρόγραμμα.

«Εάν δεν μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση, τότε η χώρα θα οδηγηθεί νομοτελειακά σε εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο, με απλή αναλογική, που σημαίνει εκ των πραγμάτων ότι η μόνη κυβέρνηση που θα μπορεί να σχηματιστεί είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης», είπε. Μπροστά στην κάλπη της 7ης Ιούλη, ξόρκισε το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι τάχα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει, αν και ανάλογες διαβεβαιώσεις έδιναν στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ και τελικά συγκυβέρνησαν, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μια χαρά τα βρήκαν τον Αύγουστο του 2015 και με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή πέρασαν μαζί το μνημόνιο.

Κατά τα λοιπά, εστιάζοντας σε επιμέρους προτεραιότητες μιας κυβέρνησής του, είπε πως θα αλλάξει το νόμο Κατρούγκαλου με στόχο να δημιουργηθεί ένα σύστημα Ασφάλισης τριών πυλώνων. Βέβαια, ούτως ή άλλως, ο νόμος Κατρούγκαλου προς τα εκεί οδηγεί, με τον Κυρ. Μητσοτάκη, επί της ουσίας, να λέει ότι θα «χτίσει» πάνω εκεί, ενισχύοντας με φορολογικά κίνητρα τον τρίτο πυλώνα, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση.

Τέλος, αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών δήλωσε πως «μια κυρωμένη συμφωνία δεν αλλάζει από τη μια μέρα στην άλλη», επιβεβαιώνοντας πως θα εφαρμόσει απαρέγκλιτα τις αμερικανοΝΑΤΟικές δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης. Για την τουρκική προκλητικότητα σημείωσε πως «εφόσον συνεχιστεί, είναι επιβεβλημένη η λήψη στοχευμένων μέτρων», παρουσιάζοντας και αυτός από την πλευρά του τις διακρατικές λυκοσυμμαχίες του κεφαλαίου, ΕΕ και ΝΑΤΟ, ως εχέγγυο προστασίας των ελληνικών και κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ