Τετάρτη 2 Φλεβάρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΡΤΑ
Σήμερα το αγροτικό συλλαλητήριο

Μήνυμα καταδίκης της αντιαγροτικής πολιτικής που ακολουθούν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ενωση, οδηγώντας τη μικρομεσαία αγροτιά στο ξεκλήρισμα, στέλνουν σήμερα στις 10τοπρωί από την πλατείαΚιλκίςτηςΑρτας οι αγρότες του νομού.

Με το σημερινό συλλαλητήριο, που οργανώνει η ΟμοσπονδίαΑγροτικώνΣυλλόγων (ΟΑΣ) και οι φορείς του Νομού Αρτας, οι αγρότες της περιοχής απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης των προϊόντων τους και του εισοδήματός τους, προκειμένου να μην αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον τόπο και τα χωράφια τους. Διεκδικούν ουσιαστικές λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο με τα εσπεριδοειδή - στα οποία φέτος η κατάσταση είναι δραματική - όσο και με τα υπόλοιπα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα του νομού. Προβλήματα που φυσικά δε λύνονται μόνο με ψευτοενισχύσεις και επιδοτήσεις - το άλλοθι που συχνά «επιστρατεύει» η κυβέρνηση για να ρίξει «στάχτη στα μάτια» των αγροτών - αλλά με την πραγματική στήριξη του αγροτικού τομέα. Με τον καθορισμό τιμών που να υπερκαλύπτουν το κόστος παραγωγής, την προγραμματισμένη και καλά οργανωμένη εμπορία των προϊόντων, την προνομιακή στήριξη και λειτουργία των συνεταιρισμών και την πάταξη της ασυδοσίας των μεσαζόντων και εμπόρων.

Τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα της αγροτιάς εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΝΕ Αρτας του ΚΚΕ, καλώντας παράλληλα όλο τον αγροτικό κόσμο του νομού να συμμετάσχει μαζικά, ενωτικά, δυναμικά στο σημερινό συλλαλητήριο. Να δηλώσει μ' αυτό τον τρόπο την απόφασή του ν' αντισταθεί δυναμικά στην παραπέρα οικονομική και κοινωνική εξαθλίωσή του που μεθοδεύουν τα επιτελεία των Βρυξελλών και η κυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ