Τετάρτη 10 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Οι τοπικές αρχές υπόσχονται περισσότερο διάλογο

Από πρόσφατη νέα διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ

Copyright 2019 The Associated

Από πρόσφατη νέα διαμαρτυρία στο Χονγκ Κονγκ
ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ.--

Συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ, όπου χτες η κυβερνήτρια Κάρι Λαμ, σε νέα συνέντευξη Τύπου, προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία του νομοσχεδίου για την έκδοση υπόπτων στην ηπειρωτική Κίνα, που στάθηκε αφορμή για την έναρξη κινητοποιήσεων τους τελευταίους μήνες.

Η Λαμ δήλωσε ότι «το νομοσχέδιο είναι νεκρό», χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν αυτό αποσύρεται ή αν έστω εξετάζεται κάτι τέτοιο. Σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της αυξανόμενης δυσαρέσκειας κατά της τοπικής κυβέρνησης (που συνεργάζεται στενά με την κεντρική κυβέρνηση της Κίνας), η Λαμ υποσχέθηκε «μεταρρύθμιση του σημερινού μηχανισμού συμβουλευτικής», έτσι ώστε οι αρχές «να παίρνουν απόψεις από μια ευρύτερη γκάμα της κοινωνίας».

Πάντως, αντικυβερνητικές οργανώσεις συνεχίζουν να καλούν σε κινητοποιήσεις, κατηγορώντας την Λαμ ότι απλά προσπαθεί να «εξαγοράσει περισσότερο χρόνο» και ότι αυτό που το Χονγκ Κονγκ χρειάζεται είναι «περισσότερη δημοκρατία». Αντικυβερνητικά ΜΜΕ εξακολουθούν να αναπαράγουν τα πλάνα από τη σημαία της Βρετανίας που διαδηλωτές ανάρτησαν μέσα στην έδρα του τοπικού κοινοβουλίου, την περασμένη βδομάδα, συντηρώντας τη συζήτηση για το βαθμό αυτονομίας του Χονγκ Κονγκ από την Κίνα και υπενθυμίζοντας τις κινητοποιήσεις του 2014 (γνωστές ως «κίνημα της ομπρέλας»). Επίσης, διάφοροι ακτιβιστές που κατηγορούν την κυβέρνηση για πλήρη υποταγή στο Πεκίνο καλούν ανοιχτά τη «διεθνή κοινότητα να παρέμβει», απευθυνόμενοι μάλιστα ειδικά στις ΗΠΑ και ζητώντας π.χ. την έξοδο της Κίνας από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ