Παρασκευή 23 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Συστήθηκε αντιπολεμική επιτροπή

Στη συγκρότηση αντιιμπεριαλιστικής- αντιπολεμικής επιτροπής προχώρησαν χτες, μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, εργαζόμενοι, εκπρόσωποι χώρων δουλιάς από το εμπόριο και τα τρόφιμα.

Η διοίκηση του συλλόγου, που συζήτησε αυτήν την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης την περασμένη βδομάδα, η οποία αποτελεί και αναγκαιότητα, κάλεσε χτες σύσκεψη όπου και κατέληξε σε συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εργαζομένων από τα «Καρφούρ - Μαρινόπουλος», τα «Μάκρο» και αλλού. Την εισήγηση στη σύσκεψη έκανε η Φωτεινή Παπαδόγιαννη, από τη διοίκηση του συλλόγου, η οποία ανέλυσε τις πραγματικές αιτίες του σημερινού ιμπεριαλιστικού πολέμου, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα ότι εκτός από την ανάγκη των ιμπεριαλιστών για έλεγχο του πλούτου των χωρών, επιδιώκεται η αφαίρεση βασικών κατακτήσεων και ελευθεριών της εργατικής τάξης, διεθνώς. Στην Ελλάδα, όπως είπε, αυτή η επιδίωξη θα πάρει «σάρκα και οστά» με την επίθεση της κυβέρνησης στα ασφαλιστικά, εργασιακά δικαιώματα, στην Υγεία, στις ελευθερίες και στα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού («τρομονόμος»).

Στόχος της επιτροπής είναι η πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του χώρου για τα πραγματικά αίτια του πολέμου αλλά και τις συνέπειές του. Αυτό, όπως ειπώθηκε, θα γίνει μέσα από ανακοινώσεις της επιτροπής, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χώρους δουλιάς. Αυτή η δουλιά πρέπει να εκφραστεί μέσα από μια αντιιμπεριαλιστική εκδήλωση των εργαζομένων. Επιπλέον, όπως ιδιαίτερα τονίστηκε, μέσα από αυτή τη δουλιά, θα πρέπει να ανοιχτούν τα ζητήματα που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις, στο ωράριο, στα ασφαλιστικά δικαιώματα και σκοπός πρέπει να είναι να σπάσει η φοβία και η τρομοκρατία που καλλιεργείται στους εργαζομένους. Ωστόσο, απαιτείται, όπως είπε η Φ. Παπαδόγιαννη, καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων και επαγρύπνηση. Στη συγκρότηση της επιτροπής παραβρέθηκε και μίλησε ο Γ. Πέρρος, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων και Συνδικαλιστών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ