Κυριακή 25 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Σφάξιμο με το μπαμπάκι

Εμείς το ξέραμε. Και τους είχαμε προειδοποιήσει όλους, σύντροφοι. Προσοχή στις παγίδες - νάρκες των μεγάλων κοινωνικών και πολιτικών αγώνων, που βάζει η πολυδιαφημισμένη «αλλαγή πολιτικής». Διατυμπανίστηκε με τον ...ανασχηματισμό. Επεσε πολύ επικοινωνιακό χρώμα. Κάθε μέρα εφευρίσκουν κι ένα τρικ, μια διαφωνία, ένα ψεύτικο «αποκλειστικό παρασκήνιο», για να βαφτίσουν το κρέας ψάρι. Ερχεται καπάκι και η ...επιτυχία γιαουρτουλού του Μεγάλου Αδελφού και δένει η σάλτσα της πίτας των αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Δεν είναι οι πολλοί, οι περισσότεροι, που θα πέσουν αυτή τη φορά στη λούμπα. Ομως, ίσως αποδειχτούν μοιραία αρκετοί. Γιατί «πολιτισμένες» ανακοινώσεις, του τύπου «οι κυβέρνηση στηρίζει τους αγώνες των αγροτών, αλλά όχι το κλείσιμο των δρόμων», έρχονται να ενισχυθούν από δημοσκοπήσεις που φέρνουν το 70% (!) του κόσμου (;) να συμφωνεί μ' αυτήν ακριβώς τη θέση. Και πώς να μη δημοσκοπηθεί ένας λαός, που μόλις τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει την ευρωπαϊκή κόλαση; Τη στιγμή που η όξυνση του ανταγωνισμού των καπιταλιστικών συμφερόντων υπερδιαφημίζει το ευρώ, για να κρύψει τον όλεθρο του πολέμου των πετρελαϊκών και βιομηχανικών αντιτρομοκρατικών δήθεν πρωτοβουλιών, η Ευρώπη και η ελληνική κυβέρνηση σφάζουν με το μπαμπάκι την αγροτιά και πολλαπλασιάζουν τη στρατιωτική μας εμπλοκή στα σχέδια των αφεντικών.

Η υπόθεση της ειρήνης γίνεται υπόθεση αριθμών, που μιλάνε από μόνοι τους και δεν ευημερούν. Γιατί, σύντροφοι, όταν ο νέος μάνατζερ των ενόπλων μας δυνάμεων, ο κ. Παπαντωνίου, σε Ερώτηση κομμουνιστών απαντά για τα χρέη με αμερικάνικα στοιχεία, έτσι θρασύτατα και ωμά, τότε η λέξη προτεκτοράτο για τη χώρα είναι όχι απλώς σαφής, αλλά και ...τιμολογημένη.

Θα δώσουμε, λοιπόν, δυσανάλογα με τον πληθυσμό της Ελλάδας νιάτα, χρήμα και όπλα, για να μας επιτρέψουν να γλείψουμε (οι καπιταλιστές μας δηλαδή) το κόκαλο απ' το πλιάτσικο. Και συνάμα θα καταβάλουμε, όπως γίνεται επί δεκαετίες τώρα, τον τεράστιο όγκο θυσιών για να φέρουμε δικαιώματα, παιδεία, αγροτική παραγωγή, μεταποιητική βιοτεχνία και ουσιαστική αποβιομηχάνιση της χώρας, στα μέτρα των συμφερόντων τους.

Οι περιφερειακές διοικήσεις των μεγάλων σύγχρονων παγκοσμιοποιημένων «αυτοκρατορικών οικονομικών ζωνών» της ΕΕ, των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ, όπως η δική μας κυβέρνηση, έχουν ένα μόνο πολιτικό πρόγραμμα - στόχο. Το σφάξιμο με το μπαμπάκι κάθε λαϊκής αντίδρασης. Κοστίζει λιγότερο να στέλνεις τους προπαγανδιστές να πείθουν τον κόσμο ότι η κυβέρνηση τώρα θέλει την αγροτιά στο πόδι, για να παλέψει δήθεν με το θηρίο των Βρυξελλών, παρά να βγάζεις ΜΑΤ και να διακινδυνεύεις την οργή και των αδιάφορων ακόμη.

Είναι η πολιτική, που πρέπει να κρυφτεί πίσω από την ψευδώνυμη αλλαγή του 21ου αιώνα. Αμα δεν ελέγχεις, λόγου χάρη, τους λιμενεργάτες, τους ήρωες της Ζώνης Περάματος και τους ναυτικούς των σαπιοκάραβων, φτιάχνεις παντού στην Ελλάδα ιδιωτικά λιμάνια και μαρίνες και σχεδιάζεις και τα ιδιωτικά σωματεία σου, για να 'χεις το κεφάλι σου, το καπιταλιστικό, ήσυχο. Μέχρις ότου, βέβαια, καταλάβεις ότι έχουν γνώση οι φύλακες των λαϊκών συμφερόντων. Γνώση και της επικοινωνιακής παγίδας...


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ