Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΙΩΤΙΑ - ΦΘΙΩΤΙΔΑ
Αγωνιστική κάθοδος

Με τρακτέρ διαδηλώνουν αύριο οι αγρότες σε Λιβαδειά - Λαμία

Στους δρόμους του αγώνα βγαίνουν από αύριο Τετάρτη και οι αγρότες της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, αντιδρώντας στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο εντάθηκαν οι ρυθμοί προετοιμασίας των δύο μεγάλων συλλαλητηρίων στις πρωτεύουσες των δύο νομών. Οι Συντονιστικές Επιτροπές Αγώνα των αγροτών και αγροτικά συνδικαλιστικά στελέχη με περιοδείες, συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χωριά και κεφαλοχώρια καλούν σε μαζική συμμετοχή τους αγρότες για τη διεκδίκηση του δίκιου τους και την επιβίωσή τους.

Συγκεκριμένα για αύριο το πρωί έχουν προγραμματιστεί δύο μεγάλες συγκεντρώσεις - συλλαλητήρια με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας η Παμφθιωτική και στην κεντρική πλατεία της Λιβαδειάς η Παμβοιωτική.

Στο μεταξύ, χτες το απόγευμα, στην Ανθήλη συνεδρίασε η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών της Φθιώτιδας και συζήτησε την οργάνωση του συλλαλητηρίου, καθώς, επίσης, τα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις από τη μέχρι τώρα προετοιμασία.

Στη Βοιωτία, το Σαββατοκύριακο έγιναν δύο μεγάλες συσκέψεις εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών, το Σάββατο στην Ενωση Γεωργικών Συνεταιρισμών και την Κυριακή στο Δήμο Χαιρώνειας, ενώ χτες παρόμοια συγκέντρωση αγροτών έγινε στις 5 το απόγευμα στο Δημαρχείο Ορχομενού και σήμερα θα γίνει στον Αγιο Γεώργιο του Δήμου Κορώνειας. Οπως τονίζουν τα μέλη των Επιτροπών Αγώνα, κοινά είναι τα προβλήματα της αγροτιάς, κοινή πρέπει να είναι η απάντηση πανελλαδικά.

Εν τω μεταξύ, η προσπάθεια εφησυχασμού και αποπροσανατολισμού των αγροτών που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση μόλις είδε ότι οι αγρότες ξεσηκώθηκαν, δε βρίσκει «ευήκοα ώτα». Αυτό έδειξε και η προχτεσινή σύσκεψη - με μικρή συμμετοχή αγροτών - παραγόντων (περισσότερο) που έγινε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Βοιωτίας, στη Λιβαδειά, με τη συμμετοχή του υπουργού Γεωργίας Γ. Δρυ, ο οποίος δήλωσε «περαστικός από κει»...

Βέβαια, αφού δεν είχε να ανακοινώσει κάτι καλύτερο απ' αυτά που ανακοίνωσε την Παρασκευή 23 Νοέμβρη (για «εικονική» τελική τιμή κατά κιλό σύσπορου βαμβακιού από 271-286 δρχ.) εισέπραξε την αγανάκτηση των παρευρισκομένων. Πόσο μάλλον που, όταν «έπεσαν τα φώτα» δηλαδή αποχώρησαν τα ΜΜΕ, άφησε ανοιχτό το ζήτημα της μη απορρόφησης όλης της παραγωγής, κάνοντας λόγο για μη επιδοτούμενη ποσότητα βαμβακιού.

Στην Εύβοια

Σε σύσκεψη αγροτών, βαμβακοπαραγωγών, οπωροκηπευτικών και σιτηρών που έγινε το Σάββατο στην Κήρινθο της Βορειοκεντρικής Εύβοιας, συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκαλεί η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Αποφασίστηκε να γίνει νέα ευρεία σύσκεψη αύριο Τετάρτη 28 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην Κήρινθο, όπου θα ληφθεί και απόφαση για κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ