Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΣΤΑΘΜΟΣ ΔΕΗ ΨΑΡΩΝ
Σε απεργία πείνας οι 5 εργαζόμενοι

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΝΕ του ΚΚΕ για τη μεταφορά του υποσταθμού της ΔΕΗ από τα Ψαρά στη Χίο

Με απεργία πείνας απαντούν από το περασμένο Σάββατο οι πέντε εργαζόμενοι του υποσταθμού της ΔΕΗ στα Ψαρά, στους οποίους έχει κοινοποιηθεί από τη διοίκηση της ΔΕΗ η αναγκαστική τους μετάθεση στη Χίο. Η υπόθεση αυτής της ανάλγητης απόφασης, που έχει σοβαρές συνέπειες και για τους εργαζόμενους που είναι κάτοικοι των Ψαρών, αλλά και για το σύνολο των 200 όλων και όλων κατοίκων του ακριτικού νησιού, είναι γνωστή εδώ και μήνες, ωστόσο, μετά από τις εύλογες αντιδράσεις και διαστάσεις που έλαβε το ζήτημα, ουδείς μπορούσε να πιστέψει ότι η κυβέρνηση και η ΔΕΗ θα έθεταν σε πρώτη μοίρα τα κέρδη των ιδιωτών που σε λίγες μέρες αγοράζουν τη ΔΕΗ, αδιαφορώντας για ευαίσθητες πληθυσμιακά και εθνικά περιοχές.

Η απόφαση αυτή, που έχει ξεσηκώσει το σύνολο των κατοίκων της περιοχής, περιγράφεται ανάγλυφα στο χθεσινό ρεπορτάζ της χιώτικης εφημερίδας «Αλήθεια», που σημειώνει: «Οι πέντε εργαζόμενοι του τοπικού σταθμού της ΔEH, που καλούνται να μετατεθούν στη Χίο, συνεχίζουν να απεργούν, αρνούμενοι να πάρουν τροφή, ενώ, στο μεταξύ, ειρωνεία της πραγματικότητας, λειτουργούν το σταθμό, αφού βλάβη του υπόγειου καλωδίου απ' το Μελανειός στα Ψαρά θα κρατούσε το νησί στο σκότος εδώ και δύο μέρες»!

Η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή της, η ΝΕ Χίου του ΚΚΕ αναφέρει ότι τη λύση του προβλήματος μπορεί να φέρει η ενεργοποίηση του συνόλου των κοινωνικών δυνάμενων και καταγγέλλει πως η μετάθεση των εργαζομένων επιβεβαιώνει περίτρανα ότι η ιδιωτικοποίηση του ενεργειακού μας φορέα θα οδηγήσει στην υποβάθμιση του κοινωνικού του ρόλου, μπροστά στον αγώνα δρόμου για την αύξηση των κερδών του. Οι συνέπειες είναι ορατές και για τους πλέον κακόπιστους, αφού θυσιάζονται οι εργαζόμενοι, οι οικογένειές τους, η λειτουργία του υποσταθμού και, κατά συνέπεια, οι δραστηριότητες του κοινωνικού συνόλου, η ύπαρξη των σχολείων, η εθνική οντότητα των ακριτικών Ψαρών. Καταγγέλλει, επίσης, τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που προσπαθούν να αξιοποιήσουν για ίδιον πολιτικό όφελος το πρόβλημα.

  • Την άμεση ανάκληση της απόφασης αυτής και την εκπλήρωση του δίκαιου αιτήματος των εργαζομένων, ζητεί με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ