Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ
Αύριο το συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη

Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών στους δρόμους της Αθήνας
Αποψη από παλαιότερη κινητοποίηση των ελαιοπαραγωγών στους δρόμους της Αθήνας
Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στη μοιρολατρία και στην υποταγή», οι ελαιοπαραγωγοί της Λέσβου προχωρούν αύριο σε αγωνιστικό συλλαλητήριο στις 11 πμ στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη για να διεκδικήσουν όλα όσα τους ανήκουν.

Με αφετηρία το αυριανό προειδοποιητικό συλλαλητήριο θα αγωνιστούν για να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνηση, η οποία όχι μόνο ευθύνεται για το χαμηλό πλαφόν στην παραγωγή λαδιού, που με δική της ψήφο καθορίστηκε απ' την ΕΕ, αλλά για να συγκαλύψει τις ευθύνες έφτασε σε σημείο να μειώνει τις επιδοτούμενες ποσότητες λαδιού. Θα αντιπαλέψουν ακόμα την αιφνίδια και εκβιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αναγκάσει όλους τους ελαιοπαραγωγούς να υπογράψουν τη μείωση της παραγωγής τους, προκειμένου να πάρουν την, έτσι κι αλλιώς, «ροκανισμένη» από το πρόστιμο συνυπευθυνότητας, προκαταβολή της επιδότησής τους. Τα παραπάνω τονίζονται ανάμεσα σε άλλα και στο κάλεσμα αγώνα που απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Λέσβου στους ελαιοπαραγωγούς του νησιού.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα καλεί τους ελαιοπαραγωγούς και όχι μόνο, να συμμετάσχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο στη Μυτιλήνη για να διεκδικήσουν την προκαταβολή της επιδότησης σ' όλους, με βάση την πραγματική παραγωγή, που είναι διαπιστωμένη με τα σχετικά παραστατικά, την κατάργηση της ποσόστωσης στο λάδι ώστε να δίνεται ολόκληρη η επιδότηση στους ελαιοπαραγωγούς και να μη γίνει καμιά παρακράτηση απ' την επιδότησή τους. Επίσης, τους καλεί να αγωνιστούν για την επαναφορά της παρέμβασης, αναβαθμισμένης ως προς τις τιμές και το χρόνο έναρξης, που θα περιορίζει την ασυδοσία των πολυεθνικών εταιριών, οι οποίες εμπορεύονται το λάδι και θα διασφαλίζει ένα ελάχιστο εισόδημα για τους ελαιοπαραγωγούς, καθώς και για να γίνουν έργα υποδομής, που να μειώνουν το κόστος παραγωγής και να τους προστατεύουν απ' τις καταστροφικές, πολλές φορές, για την παραγωγή τους πλημμύρες.

Στο πλευρό των ελαιοπαραγωγών της Λέσβου στέκεται η πλειοψηφία των μαζικών φορέων και οργανώσεων του νησιού. Χτες το μεσημέρι συνεδρίασε η Επιτροπή Επιβίωσης για τη Λέσβο, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της στο αυριανό συλλαλητήριο, ενώ ψήφισμα συμπαράστασης εξέδωσε και η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων Λέσβου. Επίσης, σε ανακοίνωσή της η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των ελαιοπαραγωγών. Ενώ, με επιστολή της προς τον νομάρχη, ζητά να ληφθούν μέτρα ώστε το ζωτικότατης σημασίας αυτό θέμα να συζητηθεί στο Νομαρχιακό Συμβούλιο και αυτό να συμβάλλει ώστε να πληρωθεί η επιδότηση σύμφωνα με την πραγματική παραγωγή του κάθε αγρότη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό κάλεσμα στους παραγωγούς (2003-12-06 00:00:00.0)
Το μεγαλύτερο συλλαλητήριο των τελευταίων χρόνων (2001-11-29 00:00:00.0)
Σήμερα τα αγροτικά συλλαλητήρια (2001-03-14 00:00:00.0)
Συλλαλητήρια αύριο σε Μυτιλήνη και Αίγιο (2001-03-06 00:00:00.0)
Στο πόδι Λευκάδα, Κέρκυρα, Μεσσηνία (2001-02-15 00:00:00.0)
Μεγαλειώδες συλλαλητήριο των ελαιοπαραγωγών (1999-01-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ