Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΛΒΕΤΙΑ
Πτήση στο θάνατο

ΖΥΡΙΧΗ.--

Τα δύο «μαύρα κουτιά» είχαν ανασυρθεί και οι έρευνες για επιζώντες είχαν και τυπικά τελειώσει χτες, πάντως οι αρχές δεν είχαν ούτε καν εκτίμηση για το τι προκάλεσε την πτώση ενός «Avro RJ-100» της εταιρίας «Κροσέρ» που εκτελούσε πτήση από το Βερολίνο στη Ζυρίχη το Σάββατο, που κόστισε τις ζωές των 24 από τους 33 συνολικά επιβατών του.

Το μικρό αεροπλάνο (χωρητικότητας 97 θέσεων) έπεσε εν μέσω πολύ κακών καιρικών συνθηκών και ενώ βρισκόταν σε διαδικασία προσέγγισης σ' έναν αεροδιάδρομο τον οποίο Ελβετοί πιλότοι χαρακτηρίζουν «επικίνδυνο». Η κοινή γνώμη πάντως μετά το φονικό στη Βουλή του καντονιού Τσουγκ και προηγουμένως την πυρκαγιά σε ένα τούνελ, βρισκόταν ακόμη μια φορά μπροστά σε μια καταστροφή. «Είμαστε άφωνοι... πέφτουμε από τη μια καταστροφή στην άλλη», σχολίασε ο πρόεδρος της χώρας Μόριτζ Λόιενμπεργκερ. Οι μάρτυρες παρομοίασαν με «εφιάλτη βγαλμένο από ταινίες τρόμου» τις συνθήκες του δυστυχήματος, με το ουραίο να αποκολλάται από το σκάφος - άγνωστο αν αυτό συνέβη λόγω της πτώσης ή προκάλεσε την πτώση.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήτανε δυο κορυφαίοι Ισραηλινοί γιατροί και καθηγητές πανεπιστημίου, ένα μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Τελ Αβίβ, αλλά και μια Αμερικανίδα τραγουδίστρια της ποπ, η Μέλανι Θόρτον, της οποίας κατά τραγική ειρωνεία ο τελευταίος δίσκος λεγόταν «Ready to Fly» (ή «Ετοιμη να πετάξω»). Αντί για την επιτυχία η τραγουδίστρια στην πτήση της συνάντησε το θάνατο, μαζί με άλλους 23 συνεπιβάτες της...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ