Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ
Προκαλεί η δημοτική αρχή Αθήνας

Την προκλητική στάση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου της Αθήνας, Δ. Αβραμόπουλου, που βαδίζουν ενάντια στις αντιπολεμικές διαθέσεις του ελληνικού λαού, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων. Παράλληλα, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους «να πάρουν μέρος στο αντιπολεμικό νυχτέρι έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου».

Συγκεκριμένα το Σωματείο υπογραμμίζει ότι αφού πρώτα δήμαρχος και δημοτική αρχή δώσανε «"γην και ύδωρ" στον "ανθρωπιστή", "καλλιτέχνη", κ. Τζεμ, παραχωρώντας ιστορικό χώρο για έκθεση "φωτογραφιών"» πέρασαν και σε άλλες προκλήσεις. Στις 7 Νοέμβρη 2001 το πρωί μέλη του Σωματείου έκαναν αφισοκόλληση (με λευκοπλάστη), στην περιοχή της πλατείας Βικτορίας, του καλέσματος για την αντιπολεμική συγκέντρωσης της 8ης Νοεμβρίου. Μετά από «3/4 της ώρας συνεργείο του Δήμου δεν είχε αφήσει τίποτα στη θέση του». Ενώ στις 17 Νοέμβρη, όπως σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του, σε κολόνες στις λεωφόρους Κηφισίας και Βασ. Σοφίας ήταν «αναρτημένες αμερικάνικες σημαίες από συνεργεία του Δήμου».

Καταλήγοντας το Σωματείο δηλώνει ότι το αντιπολεμικό κίνημα πρέπει να δώσει απάντηση σε αυτή την προκλητική στάση και καλεί το δημοτικό συμβούλιο και τις δημοτικές παρατάξεις να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ