Τρίτη 27 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΥΓΕΙΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΛΕΙΤΟΡΙΑΣ
Με ένα διευθυντή κι έναν αγροτικό γιατρό!

Σημαντικές ελλείψεις, τόσο σε προσωπικό, όσο και στον απαραίτητο εξοπλισμό αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας (ΚΥ) Κλειτορίας, το οποίο πρέπει να καλύπτει υγειονομικά 38 χωριά στην Ορεινή Αχαΐα (Δήμοι Αροανίας, Λευκασίου και Δάφνης). Το παραπάνω πρόβλημα έφεραν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Σπ. Στριφτάρης, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας Αλ. Παπαδόπουλο.

Στο ΚΥ, αναφέρουν οι βουλευτές, υπηρετούν μόνον ο διευθυντής και ένας αγροτικός γιατρός, ενώ δε διαθέτει ούτε κατάλληλο ασθενοφόρο, το οποίο να μπορεί να κινείται στις δύσβατες ορεινές περιοχές, πολύ περισσότερο, τώρα που φτάνει ο χειμώνας και η περιοχή είναι διαρκώς χιονισμένη, δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα μετακίνησης.

«Η ανεπάρκεια του προσωπικού και η έλλειψη του κατάλληλου εξοπλισμού, ειδικά ενός σύγχρονου ασθενοφόρου, προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους της περιοχής», επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Καταλήγοντας, ρωτούν τον υπουργό, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση και πότε, ώστε να στελεχωθεί κατάλληλα το ΚΥ Κλειτορίας και να τεθεί στη διάθεσή του κατάλληλο ασθενοφόρο, όπως επανειλημμένως έχουν υποσχεθεί οι αρμόδιοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ