Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Ο εμπορικός αντιπρόσωπος και ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και Στίβεν Μνούτσιν, αντίστοιχα, συζήτησαν τηλεφωνικά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της Κίνας, Λίου Χε, καταλήγοντας στην απόφαση να ξεκινήσει νέος γύρος διμερών εμπορικών διαπραγματεύσεων στις αρχές Οκτώβρη στην Ουάσιγκτον. Οι διαπραγματεύσεις αρχικά είχαν προγραμματιστεί για αρχές του τρέχοντος μηνός, όμως αναβλήθηκαν μετά τις εκατέρωθεν αυξήσεις δασμών σε δεκάδες προϊόντα.

ΚΑΪΡΟ.-- Πέθανε την Τετάρτη στο Κάιρο από «ανακοπή καρδιάς» ενώ οδηγούσε ο, μόλις 24 ετών, νεότερος γιος του πρώην Προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μούρσι, Αμπντάλα. Ο νεαρός είχε αναλάβει τις επαφές της οικογένειάς του στον Τύπο και πέθανε 2,5 μήνες μετά τον πατέρα του. Σημειώνεται πως ο Μοχάμεντ Μούρσι έχασε τη ζωή του σε αίθουσα δικαστηρίου φυλακής του Καΐρου με παρόμοιο τρόπο υπό περίεργες συνθήκες και έντονη φημολογία για δολοφονία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΠΡΙΣΤΙΝΑ.-- Το κόμμα SDP του δολοφονηθέντος Σέρβου αξιωματούχου στο Κοσσυφοπέδιο Ολιβερ Ιβάνοβιτς ανακοίνωσε χτες ότι θα συμμετάσχει στο εκλογικό μπλοκ του Σέρβου Προέδρου, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, που είναι γνωστό ως «Σερβική Λίστα - Αλεξάνταρ Βούτσιτς», στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτώβρη στο Κοσσυφοπέδιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ