Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Πιθανώς ισραηλινό πολεμικό αεροσκάφος επιτέθηκε αργά προχτές βράδυ σε ιρακινές σιιτικές πολιτοφυλακές στην ανατολική Συρία, με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 10 Ιρακινών ενόπλων. Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση του είδους από την αρχή Σεπτέμβρη.

ΝΤΙΤΡΟΪΤ.-- Συνέχισαν χτες για δεύτερη μέρα τον απεργιακό αγώνα δεκάδες χιλιάδες εργάτες σε αυτοκινητοβιομηχανίες του ομίλου της «General Motors», διεκδικώντας τετραετείς συμβάσεις εργασίας με αξιοπρεπείς μισθούς και ποιοτικές υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής ασφάλισης σε προσιτές τιμές. Με φόντο την απεργία, που είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στη μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και μία δεκαετία, συνεχίζονται παράλληλα και οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην εργοδοσία και τα συνδικάτα εργαζομένων.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Στην Ουάσιγκτον αναμένεται σήμερα, μετά από πρόσκληση της αμερικανικής πλευράς, ο αναπληρωτής διευθυντής του Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής για Οικονομικά Θέματα και υφυπουργός Οικονομικών Λιάο Μιν. Στόχος του είναι να προετοιμάσει τον 13ο γύρο των οικονομικών και εμπορικών συνομιλιών Κίνας - ΗΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον.

ΛΙΟΥΜΠΛΙΑΝΑ.-- Εξι αστροναύτες από πέντε διαστημικές υπηρεσίες ξεκινούν εκπαίδευση σε σπήλαια της Σλοβενίας, προκειμένου να προετοιμαστούν για διαστημικές αποστολές στο πλαίσιο του προγράμματος CAVES από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA).

ΜΟΣΧΑ - ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- Ρώσοι συνοριοφύλακες συνέλαβαν δύο λαθρεμπορικά σκάφη της Βόρειας Κορέας στα ρωσικά χωρικά ύδατα στη Θάλασσα της Ιαπωνίας, αφού το ένα εξ αυτών επιτέθηκε στο πλοίο της ρωσικής ακτοφυλακής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις Ρώσοι στρατιωτικοί. Το ένα σκάφος είχε πλήρωμα 21 άνδρες, ενώ το δεύτερο που πραγματοποίησε ένοπλη επίθεση κατά των συνοριοφυλάκων 45 άτομα. Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια περιπολίας, για την προστασία των θαλασσίων πόρων, είχαν εντοπιστεί δύο βορειοκορεατικά λαθρεμπορικά και 11 μηχανοκίνητα σκάφη, που αλίευαν παράνομα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ