Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019»
Στον απόηχο συνάντησης με Ερντογάν

Εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ, ξεκινά στις 27/9 η διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2019», η οποία σχεδιάστηκε και διευθύνεται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συνδρομή των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας.

Η τελική φάση της άσκησης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 3/10, στο Πεδίο Ασκήσεων «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Εβρου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη, του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου και της στρατιωτικής ηγεσίας. Σχεδιάζεται επίσης νυχτερινή άσκηση στο Πεδίο Ασκήσεων «Αετός» κοντά στην Αλεξανδρούπολη, όπως και εκτέλεση ταυτόχρονης αεροκίνητης και αποβατικής ενέργειας στη νήσο Σαμοθράκη.

Σημειωτέον, η τελική φάση της άσκησης θα γίνει λίγο μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μάλλον την Τετάρτη 25/9. Χτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας έλεγε για το πολυεπίπεδο παζάρι μεταξύ των δυο πλευρών ότι η κυβέρνηση επιδιώκει «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας», γιατί «πάντα ο διάλογος είναι προτιμότερος από τη μονομερή παράθεση απόψεων. Θέλουμε, όμως, από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που συνεχίζει, ιδίως στην Κύπρο, είτε αφορούν στη θάλασσα, την ΑΟΖ, είτε αφορούν στην παρέμβασή της στις συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ