Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κινητοποίηση από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

Διαμαρτυρία στην Κοζάνη, έξω από το χώρο όπου διεξάγεται το συνέδριο με θέμα «Μετάβαση των Βαλκανίων στην καθαρή Ενέργεια», πραγματοποίησε χτες το Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας, αντιδρώντας στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για τη ΔΕΗ ΑΕ, που στόχο έχουν να φορτώσουν νέα βάρη στους εργαζόμενους και στο λαό της περιοχής. Με πανό και συνθήματα, απαίτησε «Ενέργεια κοινωνικό αγαθό, ΔΕΗ λαϊκή περιουσία».

Με ανακοίνωσή του το ΣΕΕΕΝ σημειώνει ότι με το ξεδίπλωμα της πολιτικής της ΝΔ για τη ΔΕΗ ΑΕ έχουν επιστρατευτεί και διάφοροι καλοθελητές, που προπαγανδίζουν ότι η «μεταλιγνιτική εποχή» στη Δυτική Μακεδονία θα είναι «δίκαιη για όλους».

Και απαντώντας τονίζει: «Η μετάβαση της περιοχής της Δυτικής Μακεδονίας στη "μεταλιγνιτική εποχή" δεν θα είναι δίκαιη για όλους. Δεν θα είναι δίκαιη για τους εργαζόμενους της ΔΕΗ, που θα δουν τους μισθούς και τα δικαιώματά τους να συμπιέζονται προς τα κάτω, δεν θα είναι δίκαιη για τους νέους, που θα βιώσουν ακόμα μεγαλύτερη ανεργία, δεν θα είναι δίκαιη για τους νέους εργαζόμενους, που θα συνεχίσουν να ζουν σε καθεστώς προσωρινής εργασίας σε εργολάβους με τρομοκρατία και εκβιασμούς, δεν θα είναι δίκαιη για τους ανθρώπους των πληττόμενων οικισμών, που ακόμα παλεύουν για την ολοκλήρωση των μετεγκαταστάσεων, δεν θα είναι δίκαιη συνολικά για το λαό, αφού θα τον καταδικάσουν σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια με την αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, με την αβεβαιότητα λειτουργίας ή όχι της τηλεθέρμανσης, με νέες αυξήσεις και φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ